Τοπικά

Ενισχύονται τα μπλόκα των αγροτών στη Μαγνησία

Ανυποχώρητοι στις θέσεις τους παραμένουν οι αγρότες της Μαγνησίας και συνεχίζουν την ενίσχυση των μπλόκων τους με αγροτικά μηχανήματα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις. Στον Αλμυρό προστέθηκαν χθες και άλλα αγροτικά μηχανήματα, ενώ παρόμοια είναι η εικόνα και στον Ριζόμυλο. Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι περιμένουν άμεσα απαντήσεις από την κυβέρνηση στα αιτήματά τους, διαμαρτυρόμενοι στο αυξημένο κόστος παραγωγής, στις αυξημένες τιμές ενέργειας, αλλά και στις αυξήσεις των τιμών στα γεωργικά εφόδια.

Τα αγροτικά μηχανήματα στο μπλόκο του Αλμυρού επέστρεψαν προχθές το βράδυ στη βάση τους στη θέση «Πλατάνια», μετά την ένταση που δημιουργήθηκε λόγω της παρουσίας ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων το πρωί στην προσπάθεια των αγροτών να βγουν στην ΠΑΘΕ.
Να αναφερθεί ότι τελικά οι αγρότες το μεσημέρι της Πέμπτης κατάφεραν να παρατάξουν για μια περίπου ώρα 20 περίπου αγροτικά μηχανήματα στην ΠΑΘΕ στο ύψος του κόμβου της ΒΙΠΕ Αλμυρού.

Από την προχθεσινή έξοδο των τρακτέρ των αγροτών του Αλμυρού στην ΠΑΘΕ, στον κόμβο της ΒΙΠΕ

Όπως ανέφερε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών Αλμυρού Χρ. Πάντζιος, «εμείς παραμένουμε ανυποχώρητοι στις θέσεις μας, όπως άλλωστε αποφασίζεται στις συνελεύσεις που κάνουμε. Σήμερα (σ.σ. χθες) δεν έχουμε προγραμματίσει κάποια διαμαρτυρία με τα τρακτέρ, ωστόσο γίνεται συνεχής ενίσχυση του μπλόκου και τις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται κλιμάκωση του αγώνα. Πρέπει να αντιληφθούν στην κυβέρνηση και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ότι τα αιτήματά μας είναι δίκαια και ειδικά εδώ στη Μαγνησία και τη Θεσσαλία γενικότερα τα προβλήματα έχουν σωρευτεί μετά το καταστροφικό πέρασμα των δυο πλημμυρών. Θέλουμε να παραμείνουμε στον τόπο μας και να παράγουμε, αλλά όχι με συνεχή μείωση του εισοδήματός μας» προσέθεσε ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον κ. Πάντζιο, χθες το απόγευμα αντιπροσωπεία των αγροτών από το μπλόκο του Αλμυρού θα μετέβαινε στον Βόλο προκειμένου να έχει συνάντηση με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρ. Τριαντόπουλο.

Στο Αερινό
Στο μεταξύ, συνεχίστηκε και χθες η συγκέντρωση αγροτικών μηχανημάτων στο Αερινό από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Στόχος των αγροτοσυνδικαλιστών είναι ο αριθμός των τρακτέρ να ξεπεράσει τα 50, προκειμένου στη συνέχεια να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους αγρότες του Αλμυρού. Όπως ανέφερε στη «Θ» ο αγροτοσυνδικαλιστής Δημ. Σπαθής, «η ενίσχυση του μπλόκου στο Αερινό θα συνεχιστεί όλο το Σαββατοκύριακο και πιθανότατα τη Δευτέρα θα συνεννοηθούμε με τους Αλμυριώτες για το σημείο που θα παρατάξουμε από κοινού τα τρακτέρ».

Στον Ριζόμυλο
Νέο κάλεσμα για την ενίσχυση του μπλόκου στον Ριζόμυλο απευθύνουν οι αγροτοσυνδικαλιστές της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας, οι οποίοι με τους Αγροτικούς Συλλόγους αποφάσισαν να βγουν στους δρόμους, διεκδικώντας την επίλυση των αιτημάτων τους. Η μέχρι στιγμής συμμετοχή κρίνεται ικανοποιητική μετά και τον δίωρο αποκλεισμό της παλιάς εθνικής οδούς Βόλου – Λάρισας την Τετάρτη. Σε καθημερινή βάση γίνονται συνελεύσεις για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με το μέλλον των κινητοποιήσεων, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν στο πλαίσιο κλιμάκωσης θα μεταβούν στο μπλόκο του Πλατυκάμπου.
Παράλληλα, Αγροτικός Σύλλογος Ριζομύλου με ανακοίνωσή του καλεί όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους του Δήμου Ρήγα Φεραίου να ενισχύσουν με τα αγροτικά τους μηχανήματα το μπλόκο που έχει στηθεί στην παλιά εθνική οδό Βόλου – Λάρισας.
«Ο αγώνας που δίνουμε, είναι αγώνας αξιοπρέπειας, δίκαιος και παλεύουμε να μείνουμε στα χωριά μας και να συνεχίσουμε να παράγουμε. Τώρα είναι ώρα ευθύνης για όλους μας» αναφέρει.

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας
Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας
Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας καταγγέλλει τη στάση της κυβέρνησης και σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Με δυνάμεις καταστολής αντιμετώπισε τους συναδέλφους μας στον Αλμυρό που βγήκαν να διαμαρτυρηθούν για τα δίκαια αιτήματά τους και για την επιβίωσή τους.
Επίσης καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να ενισχύσουν τα μπλόκα των αγροτών. Τώρα είναι ώρα ευθύνης για όλους μας. Με τους αγώνες μας, μπορούμε να τα καταφέρουμε!».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Λαμία: Αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου με τα μολυσμένα σχολικά γεύματα – Απόφαση ΕΦΕΤ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του εργοστασίου στη Λαμία που παρασκεύασε τα μολυσμένα με…

22 Μαΐου 2024

Ερμού: Το χρονικό του τρόμου για την 20χρονη – Δέχθηκε μπουνιά στην καρωτίδα!

Σοκ έχει προκαλέσει η άγρια επίθεση που δέχθηκε 20χρονη στην Ερμού το μεσημέρι της Τρίτης.…

22 Μαΐου 2024

Βρετανία: Πρόωρες εκλογές στις 4 Ιουλίου και επίσημα

Οι φήμες που κυκλοφορούσαν από το πρωί στη Βρετανία, επιβεβαιώθηκαν: Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ προκήρυξε…

22 Μαΐου 2024

Χαμάς: Ανατριχιαστικό βίντεο που δείχνει κακοποίηση γυναικών ομήρων – Προσοχή σκληρές εικόνες

Συγκλονιστικά πλάνα που δείχνουν την απαγωγή πέντε γυναικών στρατιωτών από τη βάση Nahal Oz από…

22 Μαΐου 2024

Εργάνη: Επιστρέφει η πλήρης απασχόληση – Ρεκόρ προσλήψεων τον Απρίλιο και στο 4μηνο

Οι προσλήψεις επικράτησαν των απολύσεων το Απρίλιο σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη» Συγκεκριμένα,…

22 Μαΐου 2024

ΕΟΠΥΥ: Ποιοι εξαιρούνται από τις χρεώσεις έως 3 ευρώ για διαγνωστικές εξετάσεις

Διευκρινίσεις για τις νέες χρεώσεις από 1 έως 3 ευρώ για τις διαγνωστικές εξετάσεις εξέδωσε…

22 Μαΐου 2024