Τοπικά

Ενισχύεται καθημερινά το μπλόκο Αερινού

Ενισχύεται καθημερινά με μικρό αριθμό αγροτικών μηχανημάτων το μπλόκο στον κόμβο Αερινού, με τους αγροτοσυνδικαλιστές να ευελπιστούν ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο η συμμετοχή θα αυξηθεί, ώστε να ληφθεί οριστικά απόφαση για τη διοργάνωση συλλαλητηρίου την ερχόμενη εβδομάδα στον Βόλο. Συνολικά χθες ήταν παραταγμένα 45 τρακτέρ, ενώ αύριο Κυριακή οι επικεφαλής αγροτοσυνδικαλιστές θα βρεθούν στη Νίκαια της Λάρισας προκειμένου να συμμετάσχουν στη σύσκεψη που διοργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

Αύριο Κυριακή ή το αργότερο την ερχόμενη Δευτέρα πρόκειται να λάβουν απόφαση και οι αγρότες από την περιοχή του Νότιου και Ανατολικού Πηλίου, για συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Βόλου.
Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νοτίου Πηλίου Μαρία Μαμούχα «ήδη έχουμε ανακοινώσει ότι στηρίζουμε τον αγώνα των αγροτών και θα συμμετέχουμε στα μπλόκα. Τις επόμενες ημέρες και το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα θα αποφασίσουμε σε σύσκεψη σχετικά με τη συμμετοχή μας στο παμμαγνησιώτικο συλλαλητήριο, που προτείνεται να διοργανωθεί στον Βόλο. Οι αγρότες έχουν πολλά προβλήματα και με τις κινητοποιήσεις θέλουμε να στείλουμε μήνυμα στην κυβέρνηση να δώσει λύσεις» προσέθεσε η ίδια.
Από την πλευρά του ο αγροτοσυνδικαλιστής από το Αερινό Νίκ. Αγγελής τόνισε ότι «καθημερινά το μπλόκο ενισχύεται με μικρό αριθμό τρακτέρ και το Σαββατοκύριακο ευελπιστούμε η συμμετοχή να αυξηθεί. Είμαστε σε καθημερινή επαφή και με τους συναδέλφους μας από την περιοχή του Πηλίου, ώστε να οριστικοποιήσουμε τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου την ερχόμενη εβδομάδα» συμπλήρωσε.
Στο μπλόκο του Αερινού συμμετέχουν και αγροτικά μηχανήματα από την περιοχή του Αλμυρού με τον αγροτοσυνδικαλιστή Στ. Γλιάτη να επισημαίνει ότι «το Σαββατοκύριακο είναι κρίσιμο για το μέλλον των κινητοποιήσεων, καθώς θα ληφθούν αποφάσεις και στην πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας».

Κάλεσμα Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων
Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων «καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους να ενισχύσουν κι άλλα μπλόκα, ώστε, έχοντας ως όπλο μας και τη λαϊκή συμπαράσταση κι αλληλεγγύη, να δυναμώσουμε την αγωνιστική πίεση προς την κυβέρνηση αναγκάζοντάς την να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας.
Την Κυριακή 3 Φλεβάρη, στη 1 μ.μ., στη Νίκαια τη Λάρισας, θα οργανώσουμε πανελλαδική σύσκεψη στην οποία θα συζητήσουμε και θα πάρουμε αποφάσεις για παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το