Τοπικά

Ενισχύεται η Επιθεώρηση Εργασίας στον Βόλο – Νέοι ελεγκτές στο κυνήγι της αδήλωτης εργασίας

Η Επιθεώρηση Εργασίας στον Βόλο ενισχύεται με δυο νέους ελεγκτές ώστε να ενταθούν οι έλεγχοι για την αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία. Ένας υπάλληλος θα ενταχθεί στο ΣΕΠΕ από το πρόγραμμα κινητικότητας και ο δεύτερος από μετάταξη, από τη Λάρισα.
Αναμένεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό να ξεκινήσουν κατά προτεραιότητα έλεγχοι στο χώρο των delivery με στόχο την καταγραφή της παραβατικότητας η οποία παρατηρείται τα τελευταία χρόνια.
Στόχος είναι να διαπιστωθεί σε τι βαθμό οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων διανομής προϊόντων συμμορφώνονται με την εργατική νομοθεσία καθώς έχει καταγραφεί χαοτική κατάσταση και εκμετάλλευση των υπαλλήλων.

Η κατηγορία εργαζομένων «Διανομές-Delivery« «εμπίπτει σε αυτές που παρουσιάζουν τις συχνότερες παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας κυρίως σε θέματα παράνομης και ανασφάλιστης απασχόλησης, μη τήρησης ωραρίων εργασίας και εβδομαδιαίας ανάπαυσης, μη καταβολής υπερωριών κ.λπ. Κατά κανόνα εντάσσονται υποχρεωτικά στην αθέατη εργασία, δηλαδή στην αδήλωτη «μαύρη αγορά», με τις προφανείς συνέπειες στα ατομικά τους δικαιώματα αλλά και στην ενίσχυση της παραοικονομίας.
Η ενίσχυση του ΣΕΠΕ αποτελεί βασική προτεραιότητα του υπουργείου Εργασίας. Εκτός από τις 53 προσλήψεις που θα υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, το προσωπικό του ΣΕΠΕ έχει ήδη αυξηθεί με 39 άτομα από επιτυχόντες παλαιότερου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και με 15 άτομα από μετατάξεις, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η ενίσχυσή του με άλλα 150 άτομα μέσω της διαδικασίας της κινητικότητας.

Παράλληλα, με τον νέο οργανισμό του υπουργείου Εργασίας οι οργανικές θέσεις του ΣΕΠΕ αυξήθηκαν από 829 σε 970, θέτοντας τη βάση για την ενίσχυση της στελέχωσης του Σώματος.
Συνολικά, με την ολοκλήρωση των παραπάνω προσλήψεων και της κινητικότητας, το προσωπικό του ΣΕΠΕ θα φτάσει τα 950 άτομα, ενισχυμένο με πάνω από 240 εργαζόμενους ή κατά περίπου 35% σε σχέση με το 2014.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το