Τοπικά

Eνημερωτική σύσκεψη- συζήτηση σωματείων με θέμα: «Ναρκωτικά – Ένα διαρκές έγκλημα που παραμένει».

Την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021, στον αύλειο χώρο του Μεταξουργείου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών πραγματοποιήθηκε από τον Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών Ν. Μαγνησίας (μέλος ΟΓΕ), τον Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, και το σωματείο καθαριστριών – καθαριστών ν. Μαγνησίας ενημερωτική σύσκεψη- συζήτηση με θέμα: «Ναρκωτικά – Ένα διαρκές έγκλημα που παραμένει». Στη σύσκεψη έγινε παρέμβαση από το σύλλογο φίλων, εθελοντών και οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ.

Την συζήτηση άνοιξε η πρόεδρος του συλλόγου γυναικών Ριτσα Κωτή. Αναφέρθηκε στον κώδικα των ναρκωτικών, στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου που καταργεί το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ και στην ψήφιση – με ευρεία πλειοψηφία (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ) – του νόμου για την παραγωγή, εξαγωγή και διάθεση προϊόντων “φαρμακευτικής” κάνναβης αδιαφορώντας ακόμα και για τα όρια περιεκτικότητας που καθιστούν την κάνναβη ναρκωτικό. Μεταξύ άλλων ανέφερε και τα εξής: Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6) βρίσκει την τοξικοεξάρτηση στην Ελλάδα σε ραγδαία επιδείνωση.

Οι πολιτικές όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων που σπέρνουν στους νέους και στις νέες την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, που τους αφαιρούν κάθε εργασιακή κατάκτηση και τους στέλνουν να δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας χωρίς δικαιώματα, χρειάζονταν άλλη μία μορφή κοινωνικού ελέγχου, τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών. Πριμοδοτούν προγράμματα υποκατάστασης, ενώ υπεχρηματοδοτούν τα «στεγνά» προγράμματα, των οποίων η αποτελεσματικότητα είναι αποδεδειγμένη. Πλήρως υποσκελισμένη είναι και η ανάπτυξη των προγραμμάτων πρόληψης. Η ΟΓΕ καλεί, τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου στη χώρα μας, τις γυναίκες που μεγαλώνουν παιδιά, τις νέες του μαθητικού θρανίου, του αμφιθέατρου του ΑΕΙ και ΤΕΙ, να ξεσηκωθούν.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η πρόεδρος του συλλόγου φίλων , εθελοντών, οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ, Κατερίνα Μαυρογιαννάκη, η οποία αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο ΚΕΘΕΑ αλλά και σε όλη την προσφορά και τη φιλοσοφία του δηλαδή να βοηθάει ουσιαστικά τους νέους με στεγνό τρόπο χωρίς υποκατάστατα να ξεφύγουν απ’ την όποια εξάρτηση, και στη δράση του συλλόγου καθώς και στην ανάγκη η τοπική κοινωνία να δείξει τη συμπαράστασή της σ’ αυτές τις δομές που προσφέρουν τόσο ουσιαστικό έργο και βοήθεια στους νέους.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το