Τοπικά

Ενημερωτική συνάντηση στον Βόλο για την ανακύκλωση αποβλήτων εκσκαφών και κατεδαφίσεων

Το Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΣΣΕΔ ΑΕΚΚ) «Ανακύκλωση Αδρανών Νότιας Ελλάδας-ΑΑΝΕΛ», εγκεκριμένο από τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με εμβέλεια στις Π.Ε. Κέρκυρας, Κεφαλλονιάς-Ιθάκης, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας και Μεσσηνίας, διοργανώνει ενημερωτική συνάντηση στονΒόλο με θέμα: «Ανακύκλωση Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ)
στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας-Σποράδων – Εφαρμογή νομικού πλαισίου». Θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου (ώρες 17:30-21:00) στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ (2ας Νοεμβρίου και Ξενοφώντος) και βρίσκεται υπό την αιγίδα του ΤΕΕ-Περιφερειακού Τμήματος Μαγνησίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η συνάντηση έχει στόχο την ενημέρωση σε σχέση με τα ακόλουθα θέματα:
• Οι ρόλοι και οι υποχρεώσεις που απορρέουν από το ισχύον νομικό πλαίσιο.
• Οι στόχοι και τα οφέλη της ανακύκλωσης των ΑΕΚΚ,
• Οι μελλοντικές ενέργειες που απαιτούνται και προγραμματίζονται, και
• Η σημερινή κατάσταση της ανακύκλωσης ΑΕΚΚ στη Π.Ε. Μαγνησίας-Σποράδων.
Η συνάντηση περιλαμβάνει χαιρετισμούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας, των Δήμων της Π.Ε. Μαγνησίας-Σποράδων και του ΤΕΕ Μαγνησίας, καθώς και εισήγηση που θα κάνει ο Γενικός Διευθυντής της ΑΑΝΕΛ, κος Χάρης Μουρκάκος, μετά το πέρας της οποίας προβλέπεται χρόνος για συζήτηση, προκειμένου να απαντηθούν τα ερωτήματα των συμμετεχόντων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το