Τοπικά

Ενημερωτική ημερίδα του Συλλόγου Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία

Ο Σύλλογος Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία πραγματοποίησε ενημερωτική ημερίδα, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 στις 12 μ.μ. στο αμφιθέατρο «Δημήτριος Γκάλιος» του Αχιλλοπούλειου Γ. Ν. Βόλου. Η εκδήλωση είχε θέμα «Νεότερα δεδομένα στην αντιμετώπιση των Αιμοσφαιρινοπαθειών», με ομιλητές τους:
• κ. Κοτσιώνη Δημήτριο, Ειδικό Καρδιολόγο,
• κ. Κουντουρά Δημήτριο, Ειδικό Παθολόγο-Ηπατολόγο, Σύμβουλο ηπατολόγο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (T.I.F),
• κ. Λαφιωνιάτη Στυλιανό, Αιματολόγο, Διευθυντή της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας και της Μ.Μ.Α. του Γ. Ν. Βόλου
• κ. Παππή Βασιλική, Αιματολόγο, Επιμελήτρια Β της Μ.Μ.Α. του Γ. Ν. Βόλου
• κ. Λουκάκη Δέσποινα, Παιδίατρο, Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία.

Οι ομιλητές ανέλυσαν τις καρδιολογικές και ηπατολογικές επιπλοκές της νόσου και τους τρόπους αντιμετώπισης των επιπλοκών αυτών. Επίσης, αναλύθηκαν τα νέα δεδομένα για τη γονιδιακή θεραπεία που έχει εφαρμοστεί, σε μικρό αριθμό πασχόντων αλλά, με πολύ ελπιδοφόρα αποτελέσματα. Τέλος, η κυκλοφορία ενός νέου φαρμάκου σε ενέσιμη μορφή μέσα στο 2020 θα ανακουφίσει τους πάσχοντες που μεταγγίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αυξάνοντας το χρονικό διάστημα μεταξύ δυο μεταγγίσεων.

Το Δ.Σ. ευχαρίστησε τους ομιλητές που αποδέχθηκαν την πρόσκληση, όλους όσοι παρευρέθησαν στην εκδήλωση, τον Διοικητή του Γ. Ν. Βόλου κ. Μ. Δραμητινό για την παραχώρηση του αμφιθεάτρου και το Δήμο Βόλου για την επιχορήγηση που έλαβε ο Σύλλογος για τη διοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το