Τοπικά

Ενημερωτική εκδήλωση της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας για το RDF της ΑΓΕΤ

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας καλεί τους φορείς και τους πολίτες του Βόλου σε ενημερωτική συγκέντρωση σχετικά με την άδεια που πήρε η ΑΓΕΤ για καύση 200.000 τόνων RDF και άλλων υλικών. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη 15 Μαρτίου στις 19.15 στο ξενοδοχείο ΠΑΡΚ.

“Ειδικοί επιστήμονες θα αναλύσουν το πρόβλημα και οι κάτοικοι του Βόλου θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους”, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας, η οποία έχει καλέσει και την ΑΓΕΤ Ηρακλής να τοποθετηθεί με εισήγηση στο θέμα και αναμένει την απάντησή της.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, “το RDF περιέχει πλαστικά και άλλα υλικά που η καύση τους παράγει καρκινογόνες ουσίες όπως είναι οι διοξίνες, τα φουράνια και ο πτητικός υδράργυρος. Μέχρι σήμερα είχε άδεια να καίει 7.000 τόνους RDF και τώρα πήρε άδεια για 200.000 τόνους «εναλλακτικά καύσιμα», από τα οποία οι 100.000 τόνοι είναι το RDF. Σημειώνουμε ότι στο νοσοκομείο του Βόλου έχει διαπιστωθεί 30% αύξηση των περιστατικών καρκίνου σε ένα χρόνο”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το