Τοπικά

Ενημερωτική εκδήλωση στο ΚΗΦΗ Βόλου για το άγχος και την κατάθλιψη στην Τρίτη ηλικία

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στο πλαίσιο της συνεργασίας με τις Τοπικές Ομάδες Υγείας Μαγνησίας πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου στον χώρο της δομής (Μητροπολίτου Γρηγορίου με Γιαννιτσών) ΚΗΦΗ Βόλου, η οποία αποτελεί δομή της ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ, συγχρηματοδοτούμενη από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.
Η εκδήλωση αφορούσε την ψυχική υγεία των ηλικιωμένων και το θέμα ήταν “Άγχος και Κατάθλιψη στην Τρίτη ηλικία”. Στην ομιλία συμμετείχαν η κοινωνική λειτουργός της ΤΟΜΥ Ιωλκού Μαριαλένα Αθανασάκη  και η κοινωνική λειτουργός της ΤΟΜΥ Νέας Ιωνίας  Περδίκη Βασιλική.
Η κατάθλιψη ίσως αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα ψυχικής υγείας με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι τα άτομα της τρίτης ηλικίας .Μερικοί από τους ποιο επιβαρυντικούς παράγοντες για την εμφάνιση της κατάθλιψης και του άγχους είναι η ηλικία ,το φύλο ,η ύπαρξη οικογενειακού ιστορικού,κατάθλιψη,η ύπαρξη χρόνιων παθήσεων και χρόνιου άγχους ,η απώλεια συντρόφου,η κοινωνική απομόνωση,η ύπαρξη οικονομικών προβλημάτων και η βίωση αρνητικών γεγονότων.

Κάποιοι από τους τρόπους αντιμετώπισης είναι η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή ,η ενίσχυση των ατόμων για ελεύθερη έκφραση, η κινητοποίηση για συμμετοχή σε κοινωνικές δραστηριότητες και συμμετοχή σε κοινωνικές εκδηλώσεις.
Στόχος της δομής είναι η ενίσχυση της φυσιολογικής ζωής των ηλικιωμένων στο πέρασμα των χρόνων, με ευχάριστες δραστηριότητες και δημιουργική απασχόληση διότι το δικαίωμα για καλή ποιότητα ζωής θα πρέπει να το απολαμβάνουν όλα τα άτομα ανεξαρτήτου ηλικίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το