Τοπικά

Ενημερωτική εκδήλωση για την καύση σκουπιδιών από την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών

Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η ενημερωτική εκδήλωση της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών για την καύση σκουπιδιών.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το ιστορικό της αδειοδότησης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος στην ΑΓΕΤ από το 2014 και οι τροποποιήσεις προκειμένου να επιτρέπεται να καίει RDF.  Όπως ανέφερε το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Μάρκος Βαξεβανόπουλος “πρέπει να ανακληθεί η άδεια της ΑΓΕΤ για να μην χρησιμοποιεί σκουπίδια ως καύσιμη ύλη”. Σημείωσε επίσης πως έχουν συγκεντρωθεί 2.000 υπογραφές από πολίτες που είναι αντίθετοι στην πολιτική της τσιμεντοβιομηχανίας.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις για την έκλυση διοξινών και άλλων επικίνδυνων χημικών ουσιών, τόσο από χημικό μηχανικό που έχει εκπονήσει σχετική μελέτη για τις ελληνικές τσιμεντοβιομηχανίες, όσο και για τις επιπτώσεις τους στην ανθρώπινη υγεία.

Ακολούθησε το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του καθηγητή χημείας Paul Connet που σχολίασε τη δημιουργία μονάδας SRF στο ΧΥΤΑ Βόλου. “Είναι μια τεμπέλικη απόφαση, για τεμπέληδες και διεφθαρμένους πολιτικούς” είπε χαρακτηριστικά.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το