Τοπικά

Ενημερωτική εκδήλωση για την άνοια στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Στην Πλατεία Ρολογιού, απέναντι από τα γραφεία των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρήγα Φεραίου, πραγματοποιήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου ενημερωτική εκδήλωση από τις κοινωνικές δομές του δήμου(εργαζομένους του Κέντρου κοινότητας και του προγράμματος βοήθεια στο σπίτι) με προσκαλεσμένους τους ειδικούς επαγγελματίες του Ειδικού Κέντρου Ημέρας Διασύνδεσης της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών.
Πραγματοποιήθηκε ομιλία από τους επαγγελματίες του Ειδικού Κέντρου Ημέρας Διασύνδεσης, τη νευρολόγο Εύα Μπαχλαβά, την ψυχολόγο Κωνσταντίνα Αποστολίνα και την κοινωνική λειτουργό Αίγλη Τσιαμασφύρη, και διανεμήθηκε ενημερωτικό έντυπο υλικό.


Το Νέο Ειδικό Κέντρο Ημέρας Διασύνδεσης με μονάδες των ΟΤΑ, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 στον Άξονα Προτεραιότητας 2α «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – Ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση».
Σκοπός της παραπάνω εκδήλωσης η συνεχιζόμενη συνεργασία των κοινωνικών δομών του Δήμου για μια δημιουργία ενός δικτύου ενημέρωσης επαγγελματιών – φροντιστών, καθώς και έγκαιρης ανίχνευσης συμπτωμάτων μέσω ειδικών τεστ που μπορούν να γίνονται από τους υπευθύνους του ειδικού κέντρου για το Αλτσχάιμερ.

Η συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αντωνία Χασιώτη δήλωσε: «Ευχαριστούμε πρώτα τους ειδικούς για την ενημέρωση και όλους όσους συμμετείχαν στην παραπάνω παρουσίαση, τον κ Απ. Παπατόλια, Δημοτικό Σύμβουλο, την πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αγ. Γεωργίου, κ Γκουρίτσα Ράνια, τον τοπικό σύμβουλο Καναλίων, κ Δημήτρη Τσούκα, την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Βελεστίνου, κ Ευγενία Λαϊτσου, την πρόεδρο του Συλλόγου γυναικών, κ Γούση Σταυρούλα, παλιούς συναδέλφους του χώρου υγείας και όλους όσους δημότες παρευρέθησαν.  Ας κρατήσουμε από τους ομιλητές τις στρατηγικές πρόληψης  Ας νοιαστούμε για τους φροντιστές και ας να τους εκπαιδεύσουμε για το μοίρασμα των αρμοδιοτήτων στο περιβάλλον του ασθενή με άνοια”.
Άμεσα θα προγραμματιστεί η διενέργεια των ειδικών διαγνωστικών τεστ για τους δημότες σε συνεργασία με το Ειδικό Κέντρο Ημέρας Διασύνδεσης της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το