Τοπικά

Ενημερωτικές συναντήσεις του Σταμάτη Περίσση στη Σκόπελο

Το Σάββατο 22 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στην οποία παραβρέθηκαν ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Σταμάτης Περίσσης, ο Περιβαλλοντολόγος κ. Μάριος Γιαννουράκος, η κ. Heather Parsons, ο κ. Παναγιώτης Προβιάς και ο κ. Μανώλης Παλαιολόγος.
Έγινε παρουσίαση από τον κ. Μάριο Γιαννουράκο της Μελέτης Σήμανσης των δρόμων, των μονοπατιών και των αρχαιολογικών χώρων της Σκοπέλου.

Σε πρώτη φάση, αποφασίστηκε ομόφωνα ότι αυτή η Μελέτη Σήμανσης πρέπει να ολοκληρωθεί, να είναι επαρκής, κατατοπιστική και να περιλαμβάνει τα πάντα. Να γίνει δηλαδή ακριβής καταγραφή των σημάνσεων όλων των μονοπατιών που υπάρχουν, ποια από αυτά μπορούν να έχουν ποδηλατικό χαρακτήρα, τους βαθμούς δυσκολίας τους και με όλους τους σύγχρονους όρους που απαιτεί μια πεζοπορική σήμανση.

Επίσης απαραίτητη κρίθηκε η σήμανση των σημείων που βρίσκονται τα εξωκλήσια της Σκοπέλου, οι πηγές και οι αξιόλογοι αρχαιολογικοί χώροι του νησιού μας.
Συζητήθηκε η δυνατότητα ενός δημιουργικού πακέτου, μέσα στο οποίο θα αποτυπώνονται όλα τα παραπάνω και θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει ο επισκέπτης ώστε να παίρνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεται.

Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει την εκπόνηση μιας μελέτης αποκατάστασης αυτών των μονοπατιών.
Οι παρευρισκόμενοι υποσχέθηκαν ότι μπορούν να συμπληρώσουν την υπάρχουσα μελέτη, ώστε να παρουσιάσουν μια ολοκληρωμένη πρόταση στην συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σάββατο.

Επίσης, το απόγευμα του Σαββάτου 22 Ιουνίου ο κ.Περίσσης επισκέφτηκε το κλειστό Γυμναστήριο Σκοπέλου και παρακολούθησε από κοντά τον φιλικό αγώνα που διοργάνωσε ο Α.Ο. Σκοπέλου με την συμμετοχή της ομάδας Αργώ Βόλου, προκειμένου να εντοπίσει τα προβλήματα και να έχει πλήρη επίγνωση των θεμάτων που απαιτούν άμεση επίλυση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το