Τοπικά

Ενημερωτικές επαφές του Στ. Περίσση για θέματα της Σκοπέλου

Συνεχίζοντας τις ενημερωτικές συναντήσεις του, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης, επισκέφθηκε τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Σκοπέλου και τη ΔΕΥΑ, προκειμένου να ενημερωθεί για τα έργα που έχουν ενταχθεί στο ειδικό πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», ποια έργα βρίσκονται σε φάση ωρίμανσης και τις απαιτούμενες ενέργειες που χρειάζονται να γίνουν προκειμένου να δημοπρατηθούν.
Διαπιστώθηκε ότι με την συνεργασία των Τεχνικών Υπηρεσιών βρίσκονται σε πολύ καλή φάση:
• η Συντήρηση – Επισκευή των επτά Παιδικών Χαρών του Δήμου Σκοπέλου
• η Επισκευή της Σκεπής του Γυμνασίου – Λυκείου Γλώσσας και
• η Ανακατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου Σκοπέλου.

Ο κ. Περίσσης επισήμανε ότι “είναι απαραίτητη η συνεργασία του Δήμου Βόλου ή της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών με την διάθεση Πολιτικών Μηχανικών, προκειμένου να συγκροτηθούν οι επιτροπές Δημοπράτησης αυτών των έργων”. Για τον λόγο αυτό έχει προγραμματιστεί συνάντηση την ερχόμενη Πέμπτη με τον Δήμο Βόλου, καθώς και με την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, ώστε να συζητηθούν από κοντά αυτά τα θέματα.

Την Τρίτη 11 Ιουνίου ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Σκοπέλου είχε συνάντηση με τον κ. Αποστόλη Παναγιώτου, καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος του παρέδωσε μελέτη σκοπιμότητας για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού στο Δημοτικό – Γυμνάσιο και Λύκειο Γλώσσας. Η μελέτη που έγινε από τον καθηγητή κ. Παναγιώτου με βάση τις ανάγκες των σχολείων, είναι για φωτοβολταικά περίπου 15 kw.

Ο καθηγητής κ. Παναγιώτου είπε ότι θα φροντίσει να γίνει η μελέτη του στεγάστρου κάτω από το οποίο θα εγκατασταθούν τα φωτοβολταικά, στην συνέχεια αυτή η μελέτη θα έρθει στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για έγκριση, ώστε να προχωρήσει η κατασκευή του. Επίσης υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να βρει χορηγούς που θα συμβάλλουν οικονομικά στην εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών και της αντλίας θερμότητας, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα Πράσινης Ενέργειας στα Σχολεία της Γλώσσας.
Με αυτόν τον τρόπο θα γίνεται μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας, από την στιγμή που τα σχολεία δεν θα χρησιμοποιούν ρεύμα, πετρέλαιο κλπ

Στο πλαίσιο προώθησης των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) έγιναν τρεις συναντήσεις: Την Τρίτη 11 Ιουνίου ο κ. Περίσσης συναντήθηκε με την κ. Δάφνη Χλιβερού και είχε συζήτηση για το πρόγραμμα Ο.Χ.Ε και για τα Έργα – Δράσεις – Προμήθειες που μπορεί να προτείνει ο Δήμος στον τομέα της Καθαριότητας και της Προστασίας του Πρασίνου. Είχε, επίσης, συνάντηση με την κ. Heather Parsons και τον κ. Μανώλη Παλαιολόγο, οι οποίοι μίλησαν για την δουλειά που κάνουν με τα μονοπάτια και είπαν ότι εργάζονται 5 ημέρες την εβδομάδα από 5 ώρες την ημέρα, ώστε να καταφέρουν να τα καθαρίσουν και να τα διατηρήσουν ανοιχτά.
Ζήτησαν την βοήθεια του Δήμου σε όλους τους τομείς και ειδικά στην εύρεση προγραμμάτων και χρημάτων, συζήτησαν για τα έργα που προτείνει ο Δήμος, καθώς και τις δράσεις που μπορούν να γίνουν μέσα από το Ο.Χ.Ε.
Τέλος, συζητήθηκε η δυνατότητα που έχει ο Δήμος Σκοπέλου, να πάρει Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση για μονοπάτια τα οποία είναι πάνω από 100 χλμ., κάτι που σημαίνει αυτόματα την παγκόσμια προβολή του νησιού.

Ακολούθησε συνάντηση με την Επιτροπή Τουρισμού, κατά την οποία συζητήθηκαν οι προτάσεις που υπάρχουν στο Ο.Χ.Ε. , ενώ έγινε αναφορά στην ανάγκη εύρεσης ενός χώρου για την μόνιμη εγκατάσταση της Τουριστικής Επιτροπής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το