Τοπικά

Ενημερωτικές διαλέξεις για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου δύο ενημερωτικές διαλέξεις τον προηγούμενο μήνα, με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.
Συγκεκριμένα, στις 23 Απριλίου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα σε νηπιαγωγείο της πόλης με θέμα τη «διαφορετικότητα», την οποία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθητές, νηπιαγωγοί και φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Στο πλαίσιο της ημερίδας, οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για την αποστολή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, τους κινδύνους που διατρέχουν κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο, καθώς και για τα μέτρα προστασίας τους.

Επιπλέον, στις 26 Απριλίου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα στο Γενικό Νοσοκομείο του Βόλου, την οποία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εργαζόμενοι και προσκεκλημένοι του νοσοκομείου και να ενημερωθούν για τους κινδύνους και τις απειλές του διαδικτύου, τις σύγχρονες μορφές κυβερνο-εγκλήματος και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.
Οι θεματολογίες των εν λόγω ημερίδων αφορούσαν:
• στην αποστολή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου,
• στις διαδικτυακές απειλές και στα μέτρα προστασίας,
• στα αδικήματα και στον τρόπο που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου,
• στο φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού (Cyberbullying),
• στους κινδύνους που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης,
• στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες, καθώς και
• στον κυβερνοπόλεμο και στην ψηφιακή υποκλοπή δεδομένων.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαλέξεις υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο ειδικότερων – καινοτόμων δράσεων που αναπτύσσουν οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το