Τοπικά

Ενημέρωση των μαθητών ζητεί ο Άρειος Πάγος για το επικίνδυνο «Death Note» – Παραγγελία στην Εισαγγελία Βόλου 

Παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου απέστειλε η Εισαγγελία του Άρείου Πάγου, ζητώντας να αρχίσει ενημέρωση των μαθητών των σχολείων της περιοχής για τις βλαπτικές συνέπειες του ιαπωνικού σήριαλ κινουμένων σχεδίων «Death Note» (σημείωμα θανάτου). Το «Death Note» είναι σειρά ιαπωνικών manga, σε σενάριο Όομπα Τσογκούμι και εικονογράφηση Τακέσι Ομπάτα. Πρόκειται για την ιστορία του μαθητή λυκείου Γιαγκάμι Λάιτ ο οποίος ανακαλύπτει ένα τετράδιο, με το οποίο μπορεί να σκοτώσει οποιονδήποτε, απλά γράφοντας το όνομά του σε αυτό σκεπτόμενος το πρόσωπό του.
Αυτό το τετράδιο έχει την ικανότητα να σκοτώνει οποιουδήποτε το όνομα γραφτεί στις σελίδες του, είτε προκαλώντας του καρδιακή προσβολή είτε με τον τρόπο που θα αποφασίσει ο κάτοχός του. Όμως υπάρχουν διάφοροι κανόνες γραμμένοι στις πρώτες σελίδες του, κανόνες που πρέπει να τηρούνται κατά γράμμα ώστε να επιτελέσει τον σκοπό του.
Η σειρά ενέπνευσε επίσης τρεις ταινίες, δύο μυθιστορήματα και αρκετά βιντεοπαιχνίδια. Από τον Απρίλιο του 2009, το μάνγκα κυκλοφορεί στα ελληνικά.
Η δημοτικότητα του «Death Note» σε μαθητές σε διάφορες χώρες του κόσμου προκάλεσε την αντίδραση των αρχών, καθώς διάφορα τετράδια με τίτλο Death Note, με ονόματα συμμαθητών τους ή καθηγητών έχουν βρεθεί σε διάφορα σχολεία. Η κυκλοφορία του «Death Note» έχει απαγορευτεί σε διάφορες πόλεις της Κίνας, όπως το Πεκίνο και η Σανγκάη, ενώ στις ΗΠΑ υπάρχουν περιπτώσεις όπου μαθητές αποβλήθηκαν, όταν βρέθηκαν να έχουν στην κατοχή τους παρόμοια τετράδια. Η πιο σημαντική περίπτωση αποτελεί η δολοφονία ενός άντρα στο Βέλγιο, τον Σεπτέμβριο του 2007. Πλάι του βρέθηκαν δύο σημειώσεις, με σαφή επιρροή από το μάνγκα. Ο φόνος αυτός έγινε γνωστός στη χώρα με το όνομα «Mangamoord» (Φόνος του Manga). Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 3 Οκτωβρίου του 2006.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το