Τοπικά

Ενημέρωση της Ζέττας Μακρή από τον Γ.Γ. και την ηγεσία του ΥΕΘΑ για το λιμάνι του Βόλου

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και Βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή είχε, τις τελευταίες ημέρες επαφές με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Σκοπός των επαφών ήταν η ενημέρωση της Υφυπουργού για τις διεργασίες εξεύρεσης λύσεων προκειμένου το λιμάνι να καταστεί περισσότερο ελκυστικό, επενδυτικά.

Ειδικότερα, χθες, Δευτέρα 24 Μαΐου 2021, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Αντώνης Οικονόμου, σε τηλεφωνική επικοινωνία, πληροφόρησε την Υφυπουργό ότι, πράγματι, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, είναι σε στενή συνεργασία με το ΤΑΥΠΕΔ, το Υπουργείο Οικονομικών και το Πολεμικό Ναυτικό για τον καθορισμό του εύρους της αναβάθμισης των δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή, σημειώνοντας ότι κρίνεται απολύτως απαραίτητος για τις επιχειρησιακές ανάγκες του ο ελλιμενισμός πλοίων, στο λιμάνι του Βόλου.

Η κ. Μακρή παρατήρησε και εξέθεσε στον Γενικό Γραμματέα τις ανησυχίες των τοπικών φορέων ότι ο όγκος αυτών των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού θα έχει ως αποτέλεσμα την κατάληψη του μεγαλύτερου χώρου του λιμανιού και, συνεπώς, ο υπολειπόμενος ελεύθερος χώρος θα είναι εξαιρετικά μικρός και η εξεύρεση επενδυτή θα καταστεί από δυσχερής έως αδύνατη. Του μετέφερε, δε, ότι για τον λόγο αυτό, οι εμπλεκόμενοι αλλά και οι ενδιαφερόμενοι φορείς του Ν, Μαγνησίας έχουν, ήδη, προτείνει στην ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) την δημιουργία μιας νέας προβλήτας ναυστάθμου αποκλειστικά για το ΠΝ σε άλλη περιοχή – πρόταση, την οποία η κ. Μακρή μετέφερε και στην ηγεσία του ΥΕΘΑ

Άπαντες άκουσαν με προσοχή τις προτάσεις – εισηγήσεις των φορέων του Νομού, δεσμεύθηκαν για την καλύτερη δυνατή συνεργασία και για την πληρέστερη ενημέρωση τόσο της Υφυπουργού Παιδείας όσο και των φορέων της Περιοχής ώστε και οι επιχειρησιακές ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού να ικανοποιηθούν αλλά και οι επενδυτικές προοπτικές του Λιμένος Βόλου να μην απαξιωθούν. Η κ. Μακρή ευχαρίστησε, θερμά για την ενημέρωση και για την περαιτέρω δέσμευση συνεργασίας και ειλικρινούς ενδιαφέροντος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το