Τοπικά

Ενημέρωση για ΚΑΡΠΑ και απινιδωτές σήμερα στα 7ο και 9ο Γυμνάσια Βόλου

Εκδήλωση για την εκπαίδευση των μελών της σχολικής κοινότητας στην παροχή των πρώτων βοηθειών αλλά και την χρήση φορητών – εξωτερικών απινιδωτών, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 1 Νοεμβρίου, από τις 9.30 το πρωί έως τις 13.15 το μεσημέρι, στην κεντρική αίθουσα των 9ου και 7ου Γυμνασίου Βόλου.
Η εκδήλωση γίνεται σε συνδιοργάνωση του Γηροκομείου Βόλου, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, Κηδεμόνων Δ. Βόλου και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο τίτλος της ενημερωτικής δράσης, είναι «Η ενημέρωση και η εκπαίδευση σώζουν ζωές» και γίνεται με την συνεργασία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των συγκεκριμένων σχολείων. Θα γίνουν χαιρετισμοί του προέδρου της Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου Ηλία Κουτσερή του Αντιπροέδρου του Γηροκομείου Βόλου και Αντιπροέδρου του Κέντρου Πρόληψης «Πρόταση Ζωής» Ευθύμιου Ζιγγιρίδη ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία και του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτη Σαβελίδη. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο στρατιωτικός ιατρός κ. Χαράλαμπος Παρίσης.
Σημειώνεται, ότι η συγκεκριμένη, είναι η πρώτη οργανωμένη δράση σε σχολικό συγκρότημα του Πολεοδομικού Συγκροτήματος για την φετινή χρονιά. Ανάλογες εκδηλώσεις θα ακολουθήσουν αρκετές ακόμη, σύμφωνα με τον προγραμματισμό των διοργανωτών, αλλά και τα αιτήματα που τέθηκαν ή πρόκειται να τεθούν από τις σχολικές κοινότητες.

Υπενθυμίζεται, ότι από το περασμένο ήδη καλοκαίρι και πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, υπήρξε συνεργασία, με στόχο την ενημέρωση και εκπαίδευση, γονέων, εκπαιδευτικών, αλλά και των ίδιων των μαθητών (συγκεκριμένης ηλικίας), για την προσφορά της πρώτης φροντίδας υγείας, με αφορμή κάποιο ατυχές περιστατικό σε σχολικούς και όχι μόνο χώρους.

Την προσπάθεια που σταδιακά θα κορυφωθεί, με την ελπίδα να υπάρξει σημαντική ανταπόκριση, ακόμη και με την διάθεση φορητών απινιδωτών σε διάφορα σημεία του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, στηρίζουν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου καθώς και ο στρατιωτικός γιατρός- καρδιολόγος Χαράλαμπος Παρίσης, που εθελοντικά προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το