Τοπικά

Ενημέρωση για ΚΑΡΠΑ και απινιδωτές σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Εκδήλωση για την εκπαίδευση των μελών της σχολικής κοινότητας στην παροχή των πρώτων βοηθειών αλλά και την χρήση φορητών- εξωτερικών απινιδωτών, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Μαρτίου από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική αίθουσα του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας.
Η εκδήλωση γίνεται σε συνδιοργάνωση του Γηροκομείου Βόλου και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Βόλου, με έναν επιπλέον στόχο, που αφορά στην σύσφιξη των γενεών αλλά και την βοήθεια και την γνώση που μπορεί να προσφέρει ο νεότερος προς τον μεγαλύτερο σε ηλικία, αλλά και το αντίστροφο.
Ο τίτλος της ενημερωτικής δράσης, είναι «Η ενημέρωση και η εκπαίδευση σώζουν ζωές» και γίνεται με την συνεργασία των διευθύνσεων των δύο σχολείων, και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων 3ο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας και 9ο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας. Θα γίνουν χαιρετισμοί του προέδρου της Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου Ηλία Κουτσερή και του Αντιπροέδρου του Γηροκομείου Βόλου Ευθύμιου Ζιγγιρίδη. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο στρατιωτικός ιατρός κ. Χαράλαμπος Παρίσης.
Σημειώνεται, ότι η συγκεκριμένη, είναι η πρώτη οργανωμένη εκδήλωση σε σχολικό συγκρότημα του Πολεοδομικού Συγκροτήματος για την φετινή χρονιά, ενώ θα ακολουθήσουν αρκετές ακόμη, σύμφωνα με τον προγραμματισμό των διοργανωτών, αλλά και τα αιτήματα που τέθηκαν ή πρόκειται να τεθούν από τις σχολικές κοινότητες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το