Αθλητισμός

Ενιαία Β’ Εθνική με δύο ομίλους… Πρωτάθλημα 28 ομάδων προτείνει με την επιστολή της η ΠΑΕ Νίκη

Μία διευρυμένη Β’ Εθνική με 28 ομάδες, που θα χωριστεί σε δύο ομίλους των 14 ζητεί η ΠΑΕ Νίκη. Οι «κυανόλευκοι» έκαναν τις δικές τους προτάσεις προς τον πρόεδρο της Ένωσης Πέτρο Λεουτσάκο και περιμένουν την ανταπόκρισή του.

Για ακόμη μια φορά η Νίκη απέδειξε ότι δεν αποτελεί «διακοσμητικό στοιχείο» στη Φούτμπολ Λιγκ, ούτε απλά μετέχει στη Φούτμπολ Λιγκ κοιτώντας αποκλειστικά το δικό της συμφέρον. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ οραματίζεται ένα καλύτερο μέλλον για το ελληνικό ποδόσφαιρο και γι’ αυτό τον λόγο προσπαθεί να συμβάλλει με όλη του την ενέργεια.

Κινούμενο προς σ’ αυτή την κατεύθυνση συνέταξε μια επιστολή όπου ζητεί από την Ένωση να διορθώσει το λάθος με τη συνύπαρξη της Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ. Η ιδέα του Γιώργου Βασιλειάδη μόνο εύστοχη δεν αποδείχθηκε, μια και η Σούπερ Λιγκ 2 αποδείχθηκε πολύ προβληματική, με δύο ομάδες ήδη, τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και την Κέρκυρα/Κασσιόπη, να έχουν βαρέσει «κανόνι» αποχαιρετώντας πρόωρα την κατηγορία.
Για τον σκοπό αυτό η ΠΑΕ Νίκη ζητεί από τον Πέτρο Λεουτσάκο να διορθωθεί η συγκεκριμένη «ανορθογραφία». Μάλιστα προτείνει και τρόπους με τους οποίους μπορεί να γίνει αυτό.

Πιο συγκεκριμένα η επιστολή προς τον κ. Λεουτσάκο συνοδεύεται και από ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης, το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, οι «κυανόλευκοι» προτείνουν να γίνει μία ισχυρή Β’ Εθνική που θα αποτελείται συνολικά από 28 συλλόγους.
Ασφαλώς ο αριθμός των ομάδων είναι πολύ μεγάλος και γι’ αυτό η Νίκη προτείνει να χωριστούν σε δύο ομίλους των 14. Ο διαχωρισμός θα γίνει με γεωγραφικά κριτήρια, προκειμένου να υπάρξει εξοικονόμηση χρημάτων για τις ΠΑΕ, αφού τα μακρινά ταξίδια θα είναι λιγότερα.
Πιο συγκεκριμένα μεταξύ άλλων το σχέδιο της Νίκης για αναδιάρθρωση αναφέρει τα παρακάτω: «Σε αυτό το πλαίσιο είναι αναγκαία ως ένα πρώτο μέτρο η άμεση ενοποίηση των κατηγοριών Σούπερ Λιγκ 2 (SL2) και Φούτμπολ Λιγκ (FL) -καθώς οι οικονομικοί αριθμοί θα την επιβάλλουν αναπόφευκτα από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο- και η δημιουργία μιας ενιαίας δεύτερης κατηγορίας με 28 ομάδες σε δύο ομίλους των 14 ομάδων με γεωγραφικά κριτήρια.
Προτείνουμε ο αριθμός των ομάδων που θα ανέρχονται στη SL και θα υποβιβάζονται στην Γ’ Εθνική να παραμείνει ο ίδιος, σύμφωνα με τα όσα προτείνονται στο τρέχον πλαίσιο.
Περαιτέρω σε ό,τι αφορά την εθνικότητα των ποδοσφαιριστών θα πρέπει να ακολουθηθεί το πρότυπο της FL με την προοπτική μεσοπρόθεσμα να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η παρουσία Ελλήνων ποδοσφαιριστών».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το