Τοπικά

Ενιαία κλίμακα χρέωσης στα τέλη αποχέτευσης από ΔΕΥΑ Ρ. Φεραίου

Ενιαία κλίμακα χρέωσης στα τέλη αποχέτευσης με ποσοστό 80% επί της κατανάλωσης νερού και 0,80 ευρώ το κυβικό λύματος θα εφαρμόσει στο εξής η ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης.
Να αναφερθεί ότι η ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου δεν διαθέτει δικό της βιολογικό και τα λύματα του αποχετευτικού δικτύου διοχετεύονται με αγωγούς στις ΕΕΛ της ΔΕΥΑΜΒ. Η ΔΕΥΑΡΦ έχει τοποθετήσει ροόμετρο ώστε καταγράφονται τα κυβικά λύματος που καταλήγουν στον βιολογικό του Βόλου. Με την υπογραφή της σύμβασης σύνδεσης του αποχετευτικού δικτύου της ΔΕΥΑΡΦ με τις ΕΕΛ της ΔΕΥΑΜΒ καθορίστηκε και το τέλος χρήσης της επεξεργασίας λυμάτων. Η τιμολογιακή πολιτική που εφαρμόζει η ΔΕΥΑΜΒ είναι 0,40 ευρώ το κυβικό λύματος πλέον ΦΠΑ.
Από την πλευρά της η ΔΕΥΑΡΦ από το 2012 με απόφασή της έχει καθορίσει την τιμολογιακή πολιτική για τα τέλη χρήσης αποχέτευσης ως εξής: 0-70 κυβικά νερού η χρέωση της αποχέτευσης είναι 70% επί της κατανάλωσης και 71-99999 κυβικά νερού η χρέωση αποχέτευσης είναι 30% επί της κατανάλωσης.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΣ της Επιχείρησης Ιωαν. Κορώνας, «από τα στοιχεία που τηρούνται στη ΔΕΥΑΡΦ τα ετήσια έσοδα από τα τέλη χρήσης του αποχετευτικού για το 2023 ανέρχονται στα 24.500 ευρώ, ενώ η ετήσια χρέωση από τη ΔΕΥΑΜΒ για τη χρήση του αποχετευτικού δικτύου ανέρχεται στα 50.000 ευρώ», με τον ίδιο να προτείνει τη νέα τιμολογιακή πολιτική, που εγκρίθηκε ομόφωνα.

Προσλήψεις υδραυλικών στη ΔΕΥΑ Αλμυρού
Στο μεταξύ, τον προγραμματισμό προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου έτους 2024, ενέκρινε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Αλμυρού. Σύμφωνα με την απόφαση, θα προσληφθούν δυο υδραυλικοί ΔΕ με οκτάμηνες συμβάσεις, καθώς όπως επισημάνθηκε από τον πρόεδρο του ΔΣ της Επιχείρησης Ηλία Δαλακούρα, «έχοντας υπόψη την επέκταση της χωρικής αρμοδιότητας της ΔΕΥΑ Αλμυρού με την ενσωμάτωση των πρώην Δήμων Σούρπης, Πτελεού και πρώην κοινότητας Ανάβρας, για την εύρυθμη λειτουργία της Επιχείρησης και για την κάλυψη των εποχικών και παροδικών αναγκών, θα πρέπει να αποφασίσουμε σχετικά με την πρόσληψη του προτεινόμενου προσωπικού».
Να αναφερθεί ότι τα τυπικά προσόντα ανάλογα με την ειδικότητα, η διαδικασία και οι προϋποθέσεις θα προσδιοριστούν από το ΑΣΕΠ και τη σχετική προκήρυξη, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Οι προσλήψεις θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του έτους 2024 της ΔΕΥΑ Αλμυρού.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Δίωξη για κακούργημα στον 90χρονο για ασέλγεια στην 11χρονη – Τη Δευτέρα αποφασίζεται αν θα προφυλακιστεί

Συνταράσσει την κοινή γνώμη ακόμη μία περίπτωση ασέλγειας σε βάρος ανήλικης, αυτή του 90χρονου, στη…

16 Ιουνίου 2024

Σοβαρά τραύματα φέρει η σύζυγος του ποινικολόγου – Κατασχέθηκαν τα δύο όπλα του

Σοβαρά τραύματα φέρει η σύζυγος του γνωστού ποινικολόγου, ο οποίος συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία σε…

16 Ιουνίου 2024

H αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων από τα παιδιά της Κωνσταντινούπολης!

Μια μεγαλειώδης παράσταση πραγματοποιήθηκε από τα παιδιά της Κωνσταντινούπολης, που αναβίωσαν, με αφορμή τους Ολυμπιακούς…

16 Ιουνίου 2024

Πανικός σε παραλία : Καρχαρίας εμφανίστηκε σε ρηχά νερά

Πανικός επικράτησε στην παραλία Μελενάρα της Γκραν Κανάρια, στην ανατολική ακτή του νησιού, όταν καρχαρίας…

16 Ιουνίου 2024

Κίνημα αντιτουρισμού στη Μαγιόρκα – «Τουρίστες πηγαίνετε σπίτια σας», φωνάζουν σε λουόμενους στην παραλία Calo des Moro

Η Μαγιόρκα έχει πρωτοστατήσει στο κίνημα του αντιτουρισμού, το οποίο εξαπλώνεται από άκρη σε άκρη…

16 Ιουνίου 2024

Στο Νοσοκομείο Βόλου 50χρονος

Στο Νοσοκομείο Βόλου μεταφέρθηκε σήμερα ένας 50χρονος από την Σκιάθο. Ειδικότερα, με μέριμνα του Κέντρου…

16 Ιουνίου 2024