Ελλάδα

Εγγραφο – βόμβα: Το Norman Atlantic δεν διέθετε σχέδιο διάσωσης!

Greece Ferry Fire

Εγγραφο – φωτιά, που αποδεικνύει τα εγκληματικά λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στη ναυτική τραγωδία του Norman Atlantic, έρχεται στο φως μία εβδομάδα μετά κι ενώ οι Ιταλικές αρχές δεν μπορούν να μπουν στο γκαράζ του πλοίου για να βρουν τους αγνοούμενους.

Σύμφωνα με το έγγραφο – βόμβα που παρουσίασε η Real News, το πλοίο δεν διέθετε θεωρημένο σχέδιο συνεργασίας που βάσει των διεθνών κανονισμών πρέπει να ενεργοποιηθεί σε περιστατικά έκτακτης ανάγκης. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δεν υπήρχε κάποιο σχέδιο αντιμετώπισης ενός τέτοιου τραγικού ατυχήματος όπως αυτό που συνέβη στις 28 Δεκεμβρίου.
Οι ελληνικές Αρχές ήταν επίσημα ενημερωμένες για τις ελλείψεις του πλοίου οκτώ ημέρες πριν από την ναυτική τραγωδία.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, είχε παραδώσει στον Ιταλό πλοίαρχο διορία 14 ημερών για την αποκατάσταση της έλλειψης. Η διορία έληγε την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου, δηλαδή πέντε ημέρες μετά την πυρκαγιά. Οι Ιταλοί δεν είχαν κάνει απολύτως τίποτε…

Το έγγραφο που παρουσιάζει η “Real News” αναφέρει: “κατόπιν ελέγχου Ε/Γ – Ο/Γ Norman Atlantic, σημαίας Ιταλίας, διαπιστώθηκε ότι δεν διαθέτει σχέδιο συνεργασίας για περιστατικά έρευνας και διάσωσης (SAR Co-operation plan) θεωρημένο από την υπηρεσία σας”.

Το σχέδιο συνεργασίας για έκτακτα περισταστικά αφορά τις περιπτώσεις που το πλήρωμα ενός πλοίου πρέπει να συνεργαστεί με το Ελληνικό Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, στην περίπτωση του Norman Atlantic, αυτή η έλλειψη της δυνατότητας συνεργασίας με τις αρμόδιες αρχές ήταν που προκάλεσε τελικά την τραγωδία.

πηγή www.imerisia.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το