Τοπικά

Ενεργό το ενδιαφέρον των επενδυτών στις Νηες-Συμπαραστάτης δηλώνει ο δήμαρχος Αλμυρού

NIES

Ενεργό παραμένει το ενδιαφέρον των επενδυτών για την δημιουργία σύγχρονης τουριστικής μονάδας στις Νηες, όπως γνωστοποιήθηκε από πλευράς τους στο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο που πριν μερικές ημέρες συναντήθηκε μαζί τους. Μετά από δεκάχρονη αναμονή και χωρίς να έχει γίνει τίποτα, οι επενδυτές βρίσκονται στα όριά τους, ενώ το «αγκάθι» που απομένει, είναι η αδειοδότηση. Η επένδυση είναι προϋπολογισμού 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος συναντήθηκε με τους επενδυτές την περασμένη Κυριακή στην Αθήνα. Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη και εντάσσεται στις κατά καιρούς επαφές που έχουν οι δύο πλευρές για την εξέλιξη της επένδυσης.

Η επένδυση στις Νηες είναι ένας από τους μεγαλύτερους στόχους που έχει θέσει η Μητρόπολη στην προσπάθειά της για την τόνωση της τοπικής οικονομίας μέσω της δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Ο κ. Ιγνάτιος ανέφερε για τη συνάντηση τα εξής: «Οι επενδυτές με διαβεβαίωσαν ότι το ενδιαφέρον τους για την επένδυση στις Νηες παραμένει ενεργό. Βέβαια μετά από δέκα χρόνια αναμονής οι άνθρωποι έχουν φτάσει στα όριά τους. Να σημειώσουμε ότι στο μεσοδιάστημα οι επενδυτές είναι απολύτως συνεπείς στις υποχρεώσεις τους που προβλέπονται από τη συμφωνία».

Ο Μητροπολίτης υπογράμμισε ότι «πλέον οι επενδυτές απομακρύνονται από την προοπτική της δημιουργίας του γκολφ και κυρίως ενδιαφέρονται για την κατασκευή της ξενοδοχειακής μονάδας. Ως Μητρόπολη υπογραμμίζουμε την ανάγκη της υλοποίησης της επένδυσης που τόσα χρόνια καρκινοβατεί, καθώς το όφελος της τοπικής κοινωνίας θα είναι πολύ μεγάλο, σε μια εποχή υψηλής ανεργίας. Το ζήτημα με την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων έχει ξεπεραστεί και το πρόβλημα έγκειται στην απόκτηση της αδειοδότησης. Στη συνάντησή μας συζητήσαμε τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει. Η αδειοδότηση είναι ζήτημα του υπουργείου Οικονομικών και εκεί στρέφεται το ενδιαφέρον των επενδυτών».

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε την ομάδα των επενδυτών, καθώς μετά από δική τους πρωτοβουλία όλη η ποσότητα λαδιού που συγκεντρώθηκε από τα ελαιόδεντρα της έκτασης που νοικιάζουν, την παραχώρησαν στα Σπίτια Γαλήνης της επαρχίας Αλμυρού, αλλά και στη Μητρόπολη Δημητριάδος.

Ο δήμαρχος Αλμυρού 

Ο δήμαρχος Αλμυρού δηλώνει ότι θα σταθεί αρωγός:

Ως Δημοτική Αρχή Αλμυρού στεκόμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες στην επένδυση αυτή. Μια επένδυση που μόνο οφέλη θα αποφέρει στον τόπο μας, καθώς νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν και ταυτόχρονα θα ενισχυθεί η τουριστική προβολή του τόπου μας.

Γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς συνδυαστικά με το καταδυτικό πάρκο που θα δημιουργηθεί στην ίδια περιοχή, με την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού και με τη γενικότερη προβολή του τόπου μας, μέσω συντονισμένων πρωτοβουλιών της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου μας, τα οφέλη θα είναι πολλαπλά και ιδιαίτερα ωφέλιμα.

Εμείς στηρίζουμε το εγχείρημα αυτό, συμπορευόμαστε με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και αναμένουμε από τους επενδυτές πλήρη ενημέρωση του όλου θέματος. Δεσμευόμαστε για την υλοποίηση της τουριστικής μονάδας και είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλλουμε με όλες  μας τις δυνάμεις για την επίτευξη του στόχου, ο οποίος θα δώσει νέα πνοή στη νοτιοδυτική Μαγνησία,τόνισε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το