Τοπικά

Ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων σε Τσαγκαράδα και Ζαγορά

 

Με απόφαση του δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου Π. Κουτσάφτη εγκρίθηκε η τεχνική έκθεση για την προμήθεια δύο συστημάτων θέρμανσης για την ενεργειακή, αισθητική και κτιριολογική αναβάθμιση σχολικών κτηρίων του Δήμου. Η μελέτη αφορούσε την προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος θέρμανσης με καύση βιομάζας στο Γυμνάσιο – Λύκειο Τσαγκαράδας και στο Δημοτικό Σχολείο Ζαγοράς σε παράλληλη σύνδεση με τους αντίστοιχους λέβητες πετρελαίου. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σ 37.200 ευρώ και φορέας διαχείρισης θα είναι ο Δήμος.
Στο μεταξύ, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής έγινε αποδοχή και κατανομή της χρηματοδότησης στο πλαίσιο του έργου «εκσυγχρονισμός των ΚΕΠ». Το ποσό που αντιστοιχεί στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου είναι 26.478 ευρώ και θα κατανεμηθεί ως εξής: 6.700 ευρώ για προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών, εκτυπωτών και tablets για τη χρήση της εφαρμογής gov.gr wallet και 19.778 ευρώ για εργασίες ανακαίνισης των ΚΕΠ.

Τέλος, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε η αδυναμία εκτέλεσης με ιδία μέσα της δαπάνης για τον καθαρισμό αγροτικού δικτύου. Πρόκειται για τις ζημιές στο αγροτικό δίκτυο και συγκεκριμένα στη θέση «Καβούρια» της Τ.Κ. Μακρυράχης οι οποίες απαιτούν άμεση επέμβαση. Η ανάθεση των εργασιών θα ανατεθεί σε εξωτερικό συνεργάτη. Αντίστοιχη απόφαση έλαβε και αναφορικά με τις εργασίες για τη συντήρηση του δικτύου άρδευσης, τη σύνδεση των φρεατίων με το δίκτυο, τον καθαρισμό του δικτύου στις θέσεις «Διασέλα», «Μπαραμπούτι» και «Μάνα» της Τοπικής Κοινότητας Μουρεσίου.

φωτό αρχείου

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το