Τοπικά

Ενεργειακά αυτόνομο γίνεται το Νοσοκομείο Βόλου – Θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια και θα μειωθούν 35% οι λογαριασμοί του

Στη μια νέα εποχή ξεκινά για το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου μετά την ένταξή του στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΙΜΕΠΕΡΑ του ΕΣΠΑ , του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Με 1,6 εκ. ευρώ, το Νοσοκομείο Βόλου θα αναβαθμιστεί ενεργειακά, ενώ θα μπορεί να παράγει ηλεκτρική ενέργεια. Μεγάλο κέρδος για το Νοσοκομείο αποτελεί η μείωση των λογαριασμών σε ρεύμα και αέριο κατά 35% ενώ κατά 30% μειώνονται και οι εκπεμπόμενοι ρύποι.
«Είναι μια προσπάθεια που γίνεται ένα χρόνο από το Νοσοκομείο. Στο πρόγραμμα αυτό έχουν ενταχθεί αρκετά νοσοκομεία και το «Αχιλλοπούλειο» είναι το δεύτερο μετά το νοσοκομείο Παπαγεωργίου που εντάχθηκε πέρυσι. Είναι το πρώτο νοσοκομείο της 5ης ΥΠΕ που εντάχθηκε » δήλωσε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ματθαίος Δραμητινός.

To πρόγραμμα αφορά τέσσερις τομείς του Νοσοκομείου:
*συμπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας (με συνέταιρο τη ΔΕΗ θα υπάρχει πρακτικά μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος και μείωση στην κατανάλωση)
*θα αντικατασταθούν οι λέβητες και θα υπάρχει μόνιμα ζεστό νερό στο νοσοκομείο
*εγκατάσταση συστήματος BMS (ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου των ενεργειακών αναγκών του νοσοκομείου)
*400.000 ευρώ θα δοθούν για νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό (αντικατάσταση του αναλογικού μαστογράφου με ψηφιακό, εγκατάσταση ειδικών οθονών –medical ray- για εξοικονόμηση ενέργειας)

«Το πρόγραμμα βάζει το νοσοκομείο σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία με ενεργειακή αναβάθμιση και εξοικονόμηση ενέργειας και θα έχουμε μείωση στην κατανάλωση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου» ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Δραμητινός. Πρόσθεσε ακόμη ότι με την αναβάθμιση του νοσοκομείου μειώνονται κατά 30% οι εκπεμπόμενοι ρύποι.
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Χάρης Αποστολίδης ανέφερε ότι το Νοσοκομείο θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια και ζεστό νερό για να αυξήσει τον συντελεστή αξιοποίησης της ενέργειας.
«Αυτό σημαίνει ότι το Νοσοκομείο ενισχύει την αυτονομία του σε περιπτώσεις διακοπής ρεύματος ή προβλημάτων και με το ζεστό νερό υπάρχει μεγάλη εξοικονόμηση” σημείωσε.

Ο κ. Αποστολίδης ανέφερε ακόμη πως την καλοκαιρινή περίοδο το Νοσοκομείο ξοδεύει περίπου 40.000 ευρώ για φυσικό αέριο. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι η αξία του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου που καταναλώνει το Νοσοκομείο σε ετήσια βάση ανέρχεται σε 850.000 ευρώ και 350.000 αντίστοιχα.
«Το πρόγραμμα αυτό θα έχουμε εξοικονόμηση 35% στους λογαριασμούς ενώ μας βάζει στη νέα ψηφιακή εποχή για το επόμενο βήμα που σχεδιάζουμε και είναι το Smart Hospital» πρόσθεσε ο αναπληρωτής διοικητής.

Εγκαινιάζεται ο Μαγνητικός Τομογράφος
Την Πέμπτη 23 Μαΐου, στις 2 το μεσημέρι θα γίνουν στα εγκαίνια του Μαγνητικού Τομογράφου στο Νοσοκομείο Βόλου.
Στα εγκαίνια θα παρευρεθούν τοπικοί υφυπουργοί και βουλευτές αλλά και στελέχη του Υπουργείου Υγείας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το