Τοπικά

Ενενήντα αιτήσεις για την ειδική αγωγή στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Στις 90 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ενόψει των μόνιμων διορισμών που έχει προγραμματίσει το υπουργείο Παιδείας για την ειδική αγωγή.
Υπολογίζεται ότι πάνω από 40.000 ανέρχονται οι ενδιαφερόμενοι που θα επιδιώξουν να υποβάλλουν αίτηση για μόνιμο διορισμό στην ειδική αγωγή. Στη Μαγνησία πάνω από 200 θέσεις καλύπτονται από αναπληρωτές ειδικής αγωγής είτε πρόκειται για ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης είτε για παράλληλη στήριξη.
Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε προκήρυξη σύμφωνα με την οποία τα δικαιολογητικά πρέπει να κατατεθούν από τις 2 μέχρι τις 30 Μαΐου, ενώ από τις 8 μέχρι τις 24 Μαΐου θα γίνει η υποβολή των αιτήσεων.
Το υπουργείο σχεδιάζει την πρόσληψη 4.500 εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή. Και είναι οι πρώτες προσλήψεις που γίνονται από ένα ευρύ πακέτο μόνιμων διορισμών που θα ανέλθουν σε βάθος τριετίας στις 15.000.
Οι υποψήφιοι είναι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί απόφοιτοι σχετικών τμημάτων, όπως του Τμήματος Ειδικής Αγωγής στον Βόλο, αλλά και άλλοι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί που έχουν κάνει κάποια ειδίκευση. Επίσης υποψήφιοι μπορεί να είναι καθηγητές με ειδίκευση, καθώς στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν υπάρχει πανεπιστημιακό τμήμα με απόφοιτους καθηγητές ειδικής αγωγής, ενώ θα πρέπει να συμπεριληφθούν και οι ενδιαφερόμενοι από τις κατηγορίες του ειδικού βοηθητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού.
Στη Μαγνησία οι θέσεις ειδικής αγωγής που καλύπτονται ως επί το πλείστον με αναπληρωτές, που ξεπερνούν τις 200. Δεν είναι, όμως βέβαιο ότι όλες αυτές οι θέσεις θα προκηρυχθούν για να προσληφθούν μόνιμοι.
Ο διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος τόνισε πως «οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί από τον χώρο της ειδικής αγωγής υποβάλλουν αίτηση αυτή την περίοδο στη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας. Το ενδιαφέρον είναι έντονο και μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί κοντά στις 90 αιτήσεις από δασκάλους, νηπιαγωγούς ειδικής αγωγής, ενώ η διαδικασία συνεχίζεται. Άλλωστε είναι η πρώτη φορά που θα πραγματοποιηθούν μόνιμοι διορισμοί στην ειδική αγωγή».
Στην ειδική αγωγή πανελλαδικά φοιτούν 11.000 μαθητές και το 80% των εκπαιδευτικών μαζί με το ειδικό επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό είναι αναπληρωτές.
Φέτος στην ειδική αγωγή προσλήφθηκαν 16.000 περίπου αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και ευρύτερο προσωπικό.
Οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί ανέρχονται αυτή τη στιγμή σε 150.000 που θα διεκδικήσουν μια από τις 15.000 θέσεις μόνιμων διορισμών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το