Τοπικά

Ενδιαφέρουσα ομιλία της Ακαδημίας Γονέων Βόλου για τη στάση των γονιών απέναντι στον ενδοσχολικό εκφοβισμό

Συνεχίστηκαν χθες οι ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις της Ακαδημίας Γονέων Βόλου με τη δεύτερη συνάντηση στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα με ομιλητή τον κ. Αντώνη Πλαγερά, υπεύθυνο του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Μαγνησίας, και θέμα «Ενδοσχολικός εκφοβισμός στον πραγματικό και τον ψηφιακό κόσμο».
Ο πολιτιστικός φορέας της «Μαγνήτων Κιβωτού» συνδιοργανώνει με τη «Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων Π. & Α. Κυριακού» και την υποστήριξη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Βόλου, την υλοποίηση του προγράμματος «Ακαδημία Γονέων», η οποία ξεκίνησε με σημαντική επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή.
Το πρόγραμμα «Ακαδημία Γονέων» έχει σαν στόχο την ενημέρωση και στήριξη των γονέων σε θέματα συμπεριφοράς και υγείας σχετικά με την παιδική και κυρίως εφηβική ηλικία.
Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε χθες η δεύτερη συνάντηση με θέμα «Ενδοσχολικός εκφοβισμός στον πραγματικό και τον ψηφιακό κόσμο» και ομιλητή τον κ. Αντώνη Πλαγερά, υπεύθυνο του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Μαγνησίας.

Ο κ. Αντώνης Πλαγεράς τόνισε ότι «με αυτή την ομιλία θέλουμε να ενημερώσουμε τους γονείς για τις δραστηριότητες των παιδιών, κυρίως στον ψηφιακό κόσμο, ώστε να μπορούν και αυτοί να συμβαδίζουν μαζί τους, γιατί τα παιδιά πλέον βρίσκονται πιο μπροστά από τους γονείς ειδικά σε θέματα τεχνολογίας».
Ο υπεύθυνος του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Μαγνησίας σημείωσε πως οι γονείς πρέπει να είναι πιο φιλικά προσκείμενοι στα παιδιά και δεν έχουν πια τον ρόλο του καθοδηγητή, με τον νέο αυτόν ρόλο να απαιτεί νέα γεφύρωση.

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι γονείς πρέπει να γίνουν ενεργοί ακροατές και να συζητάνε με τα παιδιά τους. «Ποτέ το παιδί απέναντι και ο γονιός να απαγορεύει» τόνισε για να συμπληρώσει: «Οι γονείς να ακούν τα παιδιά και να θέτουν όρια, ενώ κάθε αλλαγή στην οικογένεια πρέπει να οριοθετείται».
Τέλος ο κ. Αντ. Πλαγεράς ανέφερε πως το κάθε πείραγμα στο παιδί δεν είναι εκφοβισμός. «Υπάρχει συγκεκριμένη κατηγορία που χαρακτηρίζεται ως εκφοβισμός. Αυτό πρέπει να ξεκαθαριστεί στον κόσμο για να μη θεωρεί ότι κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζει το παιδί είναι εκφοβισμός. Πρέπει να μάθουν τα παιδιά να διεκδικούν και λίγο» κατέληξε.
Η επόμενη συνάντηση πραγματοποιείται την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, ώρα 17.30 – 19.30, με θέμα «Ακτινοβολία ηλεκτρονικών συσκευών, πόσο επηρεάζουν τους έφηβους, μύθοι και αλήθειες» και ομιλητή τον κ. Απόστολο Πουρτσίδη, παιδίατρο-αιματολόγο-ογκολόγο, διευθυντή ΕΣΥ, Ογκολογικό Τμήμα Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», πρόεδρο Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το