ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τοπικά

Ενδιαφέρουσα ημερίδα για τα μαθηματικά στον Βόλο: Οι μαθητές να δίνουν έμφαση στο σχολικό βιβλίο για τις πανελλαδικές

Να δίνουν έμφαση στη θεωρία και τις ασκήσεις του σχολικού βιβλίου, καθώς φάνηκε τα τελευταία τρία χρόνια ότι τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων επικεντρώνονται σε αυτά που αναφέρονται στο βιβλίο, τονίστηκε στη χθεσινή εκδήλωση για τα μαθηματικά της Γ’ Τάξης Λυκείου που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του 3ου Γυμνασίου Βόλου.
Η ημερίδα με τίτλο «Τα Μαθηματικά της Γ’ Λυκείου & οι Πανελλαδικές Εξετάσεις» πραγματοποιήθηκε από τη Μαθηματική Εταιρεία παράρτημα Μαγνησίας και συνδιοργανώθηκε με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας και τον συντονιστή Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικού έργου Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Παναγιώτου Κωνσταντίνο.

Το αμφιθέατρο πλημμύρισε από μαθητές της Γ’ Τάξης διαφόρων Λυκείων της πόλης και που ήρθαν με τους καθηγητές μαθηματικών για να παρακολουθήσουν την ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση.
Ο δρ. Μαθηματικών, τ. σχολικός σύμβουλος κ. Ιωάννης Θωμαΐδης τόνισε πως «οι υποψήφιοι που θα διαγωνιστούν στα μαθηματικά στις πανελλαδικές εξετάσεις, θα πρέπει να ακούν τον καθηγητή τους και να διαβάζουν πολύ σχολαστικά το σχολικό βιβλίο. Έχει παρατηρηθεί ότι τα τελευταία τρία χρόνια τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων αναφέρονται στο σχολικό βιβλίο. Δηλαδή η αρμόδια επιτροπή παίρνει το βιβλίο και ανάλογα με αυτό διαμορφώνει τα θέματα. Όποιος μαθητής μελετά προσεκτικά το βιβλίο των μαθηματικών, μπορεί να έχει μια καλή επίδοση, ακόμη και βαθμό δεκαπέντε. Βέβαια αυτός που θέλει να αριστέψει, ασφαλώς και θα πρέπει να διαβάσει και εξωσχολικά βιβλία. Τα αποτελέσματα από τα βαθμολογικά κέντρα δείχνουν ότι η πλειοψηφία των μαθητών αγνοεί το σχολικό βιβλίο των μαθηματικών».

Από την πλευρά του ο κ. Παναγιώτου τόνισε πως «οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέξουν το σχολικό βιβλίο, καθώς παρατηρείται στροφή των θεμάτων στο σχολικό βιβλίο. Τα αποτελέσματα από τις επιδόσεις των μαθητών στις πανελλαδικές δεν είναι ικανοποιητικά, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό βρίσκεται κάτω από τον βαθμό δώδεκα. Ειδικότερα υπάρχουν χρονιές που ένα ποσοστό 75% των υποψηφίων γράφει κάτω από βαθμό δέκα. Αυτό πρέπει να διορθωθεί και μέσα από τη σωστή προετοιμασία των υποψηφίων. Επίσης πρέπει να γίνουν διορθωτικές κινήσεις, όπως στο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών».
Η πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος κ. Στέλλα Δημητρακοπούλου ανέφερε πως «η χθεσινή ημερίδα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, γιατί οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα μυστικά των πανελλαδικών εξετάσεων στα μαθηματικά. Γνωρίζοντας πόσο σημαντική είναι η γνώση σε τέτοια θέματα, η μαθηματική εταιρεία προχώρησε σε αυτή την πρωτοβουλία».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το