Πολιτισμός

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση στην Αγριά: Παιδιά δραματοποίησαν σκηνές του διηγήματος «Ο θαλασσοσφυριχτής» 

Γέμισε με κόσμο ο προαύλειος χώρος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αγριάς προχθές το βράδυ, που παρακολούθησε με ενδιαφέρον τη δραματοποίηση σκηνών του παιδικού διηγήματος «Ο θαλασσοσφυριχτής» από τα παιδιά που συμμετείχαν στο εργαστήρι γραφής στο Πνευματικό Κέντρο του Αγ. Γεωργίου Αγριάς.
Ο συγγραφέας του βιβλίου και εκπαιδευτικός κ. Διονύσης Λεϊμονής σημείωσε πως «το εργαστήρι γραφής στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αγριάς διήρκησε 4 εβδομάδες με τη συμμετοχή δώδεκα παιδιών Δημοτικού Σχολείου και των πρώτων τάξεων του Γυμνασίου με αφόρμηση το νέο βιβλίο «Ο θαλασσοσφυριχτής», ένα παιδικό διήγημα που αφορά στις σχέσεις των ανθρώπων με το φυσικό περιβάλλον».

«Τα παιδιά άκουσαν την ιστορία, τη συνέχισαν με έναν δικό τους τρόπο, ζωγράφισαν πάνω στην ιστορία και προχώρησαν σε μία μικρή δραματοποίηση, έτσι ώστε να το βιώσουν πραγματικά και όχι να διαβάσουν ένα λογοτεχνικό βιβλίο. Να το αγαπήσουν μπαίνοντας στην υπόθεση του βιβλίου και καταλαβαίνοντας μέσα από την ενσυναίσθηση τους ήρωες αυτού του παιδικού διηγήματος» συνέχισε ο ίδιος.


Μέσα από όλο αυτό που παρουσιάστηκε προχθές στο προαύλιο του Ιερού Ναού, συνδυάστηκε το θεατρικό παιχνίδι με τη μουσική, τον λόγο και τη ζωγραφική.
Η όλη εκδήλωση ήταν μία πρωτοβουλία στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2019 που πραγματοποιείται στην Αγριά από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.
Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Δημήτρης Παπαντωνίου, έφορος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και ο ιερέας του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου πατήρ Βαρνάβας, η συμβολή του οποίου υπήρξε καθοριστική στη διεξαγωγή του βιωματικού εργαστηρίου.

«Ο θαλασσοσφυριχτής» (Αρτέον Εκδοτική) είναι ένα βιβλίο μέσα από το οποίο ουσιαστικά τα παιδιά της πόλης μαθαίνουν από ένα παιδί που ξέρει να ψαρεύει και είναι εξοικειωμένο με τα στοιχεία της φύσης, αλλά αγαπά και τη μουσική, που είναι η γλώσσα του για να επικοινωνεί με το περιβάλλον, τον ίδιο τους τον τόπο.
«Τα παιδιά περνούν μία περιπέτεια μέσα στους καλαμιώνες της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου με κινδύνους, γιατί δεν γνωρίζουν καλά τον τόπο τους. Όταν τον γνωρίζουν όμως, μαθαίνουν το μυστικό πως μπορούν να επικοινωνούν με τα πουλιά, τα ψάρια και γενικά με το περιβάλλον τους» κατέληξε ο κ. Δ. Λεϊμονής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το