Τοπικά

Ενδιαφέρουσες εκθέσεις με έργα επαγγελματικής εκπαίδευσης από τα ΕΠΑΛ Βόλου και Αλμυρού

Δύο εκθέσεις με παρουσίαση έργων της επαγγελματικής εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Αλμυρού και στην παραλία του Βόλου τον Απρίλιο και τον Μάιο αντίστοιχα.
Χθες στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία των διευθυντών ΕΠΑΛ και των τομεαρχών, όπου αποφασίστηκαν οι ενέργειες για τη διοργάνωση των δύο εκθέσεων.
Η πρώτη έκθεση για την επαγγελματική εκπαίδευση είχε πραγματοποιηθεί πρόπερσι τον Ιούνιο στην παραλία. Φέτος επαναλαμβάνεται και μάλιστα θα έχει αλλαγές, καθώς πρώτον θα διεξαχθούν διάφορα δρώμενα από τις ειδικότητες με τους μαθητές να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ θα γίνονται και ενημερώσεις στους γονείς και τους νέους για διάφορα ζητήματα, όπως στη μαθητεία που συνδυάζει την εκπαίδευση με την αγορά εργασίας.
Μετά από δύο χρόνια που έγινε η τελευταία έκθεση, τα ΕΠΑΛ έχουν να παρουσιάσουν δικά τους σημαντικά έργα ως αποτέλεσμα της συνεργασίας καθηγητών και μαθητών.
Η πρώτη έκθεση με έργα των ΕΠΑΛ προγραμματίζεται να διεξαχθεί στα τέλη Απριλίου στην πλατεία Αλμυρού. Εκεί θα παρουσιαστούν κυρίως έργα από το ΕΠΑΛ Αλμυρού.
Η δεύτερη έκθεση θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Μαΐου στην παραλία της πόλης και θα συμμετάσχουν όλα τα ΕΠΑΛ.
Οι επισκέπτες εκτός από τα έργα θα μπορούν να συμμετέχουν στα διάφορα δρώμενα που έχουν σχεδιαστεί. Για παράδειγμα οι μαθητές από τον τομέα της υγείας θα μπορούν να κάνουν μετρήσεις σακχάρου, ενώ οι μαθητές της κομμωτικής, θα έχουν τη δυνατότητα να καλλωπίζουν.
Κάθε ειδικότητα θα έχει να παρουσιάσει το δικό της δρώμενο που θα αναδείξει ακόμη περισσότερο την έκθεση.
Επίσης θα γίνονται ενημερώσεις από τους μαθητές για θέματα, όπως η μαθητεία.
Ο διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης υπογράμμισε πως «από Σεπτέμβριο έχει ξεκινήσει η προετοιμασία στα ΕΠΑΛ για τη διεξαγωγή των δύο εκθέσεων με τους καθηγητές και τους μαθητές να έχουν μεγάλη διάθεση για να δημιουργήσουν».

Παρουσιάζεται το αρχαιολογικό έργο Θεσσαλίας
Ύστερα από την πέμπτη συνάντηση για το Αρχαιολογικό έργο Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας (ΑΕΘΣΕ) και την επικείμενη έκδοση των Πρακτικών, οι αρμόδιοι φορείς προχωρούν στη διοργάνωση της έκτης επιστημονικής συνάντησης, από Πέμπτη 1 Μαρτίου έως Κυριακή 4 Μαρτίου 2018.
Το ΑΕΘΣΕ διοργανώνεται από κοινού από το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τις Εφορείες Αρχαιοτήτων, τις Υπηρεσίες Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων των Περιφερειών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, καθώς και τις Ειδικές Περιφερειακές Υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που είναι αρμόδιες για τις παραπάνω Περιφέρειες.
Καλούνται να συμμετάσχουν οι οικείες Υπηρεσίες του ΥΠΠΟA, τα Πανεπιστήμια, τα Ερευνητικά Κέντρα και Ινστιτούτα, οι Ξένες Αρχαιολογικές Σχολές και οι ερευνητές που δραστηριοποιούνται στις Περιφέρειες Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το