Τοπικά

Ενδιαφέρουσα ομιλία για την επίδραση του ελαιόλαδου στην υγεία του ανθρώπου

Γεωπονία
Διάλεξη με θέμα «Παρθένο ελαιόλαδο και φύλλα ελιάς ως σπουδαία λειτουργικά συστατικά με σημαντική συμβολή στην υγεία», θα δώσει στο Βόλο ο κ. Απόστολος Κυριτσάκης, πρώην Καθηγητής Ελαιολάδου-Λιπαρών Υλών του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 15:00, στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Αειφόρος Αγροτική Παραγωγή και Διαχείριση Περιβάλλοντος» του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η εκδήλωση, η οποία είναι ανοικτή στο κοινό, θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό αμφιθέατρο της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Φυτόκο) και θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Ο ομιλητής θα αναπτύξει τα εξής θέματα:
-Οι παράγοντες που επηρεάζουν τη σύσταση και την ποιότητα του ελαιολάδου
-Ο ρόλος των ιδιαίτερων συστατικών του (π.χ. φαινόλες) στη θωράκιση του ανθρώπινου οργανισμού από τις ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν τα κύτταρα και οδηγούν σε διάφορες παθήσεις
-Ο ρόλος των φύλλων της ελιάς και η παρουσία σε αυτά ενώσεων με ιδιαίτερη αντιφλεγμονώδη δράση
-Οξειδωτικό στρες και ελαιόλαδο
Ο κ. Απόστολος Κυριτσάκης είναι πρώην Καθηγητής Ελαιολάδου – Λιπαρών Υλών του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και π. Διευθυντής της Σχολής Τροφίμων και Διατροφής του Α-ΤΕΙΘ. Επιπλέον, είναι μέλος της Ακαδημίας Ελαιολάδου της Ιταλίας, Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Ελαιολάδου- Ελιάς, Πρόεδρος της Εταιρίας Ανάπτυξης Εννιά χωριών Χανίων Κρήτης, Πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Καστάνου-Ελαιολάδου και Πρόεδρος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Οξειδωτικού Στρες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το