Πολιτισμός

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση στη Σκιάθο για τους πολιτιστικούς θησαυρούς της περιοχής

afissa

Ο Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «οι Πολιτιστικοί Θησαυροί που μας ενώνουν», το Σάββατο 2 Απριλίου 2016, ώρα 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο Σκιάθου.

Στην εκδήλωση αυτή επιχειρείται ένα ταξίδι στο πολιτιστικό παρελθόν, αλλά και το παρόν της περιοχής Βόλου-Σκιάθου, με σκοπό τη γνωριμία, την προβολή, την ανάδειξη και την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων απέναντι στην τοπική ιστορία και τέχνη.
Το ρόλο αυτό αναλαμβάνουν οι συμμετέχοντες πολιτιστικοί φορείς, μέσω των εκπροσώπων τους.
Η Φιλόλογος-Ιστορικός Σοφία Κανταράκη, ως μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Σωματείου Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, θα αναπτύξει το θέμα «Τι σημαίνει Μουσείο», ενώ η Κερασία Μπαρτζιώκα-Καραμαργιού, Εκπαιδευτικός και Μουσειοπαιδαγωγός, Πρόεδρος του Σωματείου θα παρουσιάσει τον νεοσύστατο φορέα.
Η Αρχαιολόγος, MSc, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας Ελένη Χρυσοπούλου θα αναφερθεί στις αρχαιότητες της νήσου Σκιάθου.
Η επί τιμή Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας Δρ. Αργυρούλα Δουλγέρη-Ιντζεσίλογλου θα ενημερώσει για τις αρχαιολογικές έρευνες στη θέση Κεφάλα Σκιάθου.
Ο Πλοίαρχος Ε/Ν, Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου κ. Γιάννης Παρίσσης θα παρουσιάσει το νεοσύστατο Μουσείο Ναυτικής & Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου.
Ο Θοδωρής Τζούμας, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» θα παρουσιάσει τις Συλλογές του Μουσείου της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού Σκιάθου.
Ο Αιδεσιμολογιότατος π. Νικόλαος Σταματάς, ως Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ιερών Ναών θα παρουσιάσει τη Λαογραφική Συλλογή Αλέξανδρος Μωραϊτίδης του Π. Κ. Ι. Ν. Σκιάθου.
Την εκδήλωση θα χαιρετίσει εκπροσωπώντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου κ. Θεοδόσιος Τρακόσας.
Οι διοργανωτές καλούν όλους, όσοι αγαπούν την ιστορία, την τέχνη και τον πολιτισμό να συμμετέχουν ενισχύοντας με την παρουσία τους την πεποίθηση ότι οι πολιτιστικοί φορείς συμβάλλουν στην κατανόηση της αξίας και της σπουδαιότητας της πολιτιστικής κληρονομιάς και γενικότερα της πολιτισμικής εξέλιξης κάθε περιόδου και μπορούν να γίνουν δυνάμεις κοινωνικής συνοχής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το