Τοπικά

Ενδιαφέρουσα διημερίδα της ΕΟΔ Μαγνησίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας «Μαθαίνω πώς να προστατεύομαι»

Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο κτίριο μπροστά από την παραλία,  ξεκίνησε σήμερα η διημερίδα που πραγματοποιεί η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης- παράρτημα Μαγνησίας με θέμα  «Μαθαίνω πώς να προστατεύομαι» με είσοδο  ελεύθερη για το κοινό. Μεταξύ άλλων η διημερίδα περιλαμβάνει ενημέρωση για προφύλαξη από τους κεραυνούς, βασικές πρώτες βοήθειες, πυρασφάλεια και  ασφάλεια στο υγρό στοιχείο.  Τόσο τα μέλη της ομάδας, όσο και απλοί πολίτες παρακολούθησαν τις σημερινές εργασίες της διημερίδας και ενημερώθηκαν για το πώς μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους αλλά και τα άτομα στο περιβάλλον τους.

Για τον σκοπό της ημερίδας μίλησε ο Κώστας Τράγαλος, πρόεδρος της ΕΟΔ στη Μαγνησία.

«Η ημερίδα συμπίπτει με την έναρξη του 2ου βασικού σχολείου της ΕΟΔ και σκοπός μας είναι να δείξουμε πως μπορούμε να προστατευθούμε στη θάλασσα, στο βουνό και πρώτες βοήθειες. Ο εθελοντισμός δίνει τον δρόμο να προχωρήσεις και να κάνεις πράγματα που ίσως δεν έχεις σκεφτεί.  Είμαστε χαρούμενοι που στην ημερίδα υπάρχει αρκετός και νέος κόσμος που ενδιαφέρεται για τον εθελοντισμό και θέλει να μάθει πως μπορεί να προστατευθεί και να μεταφέρει τις γνώσεις του στην κοινωνία όταν υπάρχει ανάγκη».

Από πλευράς του ο αντιπρόεδρος της ομάδας και διευθυντής εκπαίδευσης του παραρτήματος,  Χάρης Παπαμαρκάκης, αναφέρθηκε στη σημασία της προστασίας και στη δύναμη που έχουν οι διασώστες ενώ σημείωσε πως είναι σημαντικό ο αριθμός τους να αυξηθεί.

dsc00663

«Ως ομάδα διάσωσης έχουμε εκπαιδευτικό πρόγραμμα και πέρα από τα μέλη μας, εκπαιδεύουμε και τους πολίτες. Σκοπός μας είναι να τους εμφυσήσουμε το αίσθημα του εθελοντισμού και να ασχοληθούν με αυτόν μέσα από τον χώρο της διάσωσης αλλά και να μάθουν να προστατεύουν τον εαυτό τους και τους διπλανούς τους» ανέφερε.

Όπως είπε ο κ. Παπαμαρκάκης η γνώση είναι σημαντική. Στον Βόλο, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν περίπου 200 διασώστες στις ομάδες διάσωσης ενώ αν αυξηθούν τότε θα είναι μεγαλύτερη η ασφάλεια και η δυνατότητα επέμβασης σε κάποιο περιστατικό.

«Αν αριθμούσαμε 100.000, τότε σε κάθε γωνία που μπορεί να συμβεί ένα ατύχημα , θα υπάρχει και ένας διερχόμενος διασώστης που θα μπορέσει  να διατηρήσει στη ζωή τον παθόντα μέχρι να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο».

Η ΕΟΔ Μαγνησίας θα συνεχίσει τις ενημερωτικές της δράσεις προς τους πολίτες και από το 2017 θα συνεχίσει η ενημέρωση για την παροχή πρώτων βοηθειών καθώς και τα πιστοποιημένα σεμινάρια. Οι εργασίες της διημερίδας ολοκληρώνονται αύριο. Η προσέλευση ξεκινά στις 9 το πρωί.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το