Τοπικά

Ενδιαφέρον τουριστών για τα μουσεία στον Δήμο Ρ.Φεραίου – Προορισμός και οι παραλίες σε Κεραμίδι και Βένετο

Από τα μονοπάτια του Ρήγα Βελεστινλή και τις αρχαίες Φερές έως τη λίμνη Κάρλα, o Δήμος Ρήγα Φεραίου προσφέρει όλη τη διάρκεια του έτους ένα διαφορετικό είδος τουρισμού που συνδυάζει την ιστορία, τη λαογραφία, αλλά και τη φυσική ομορφιά. Επισκέπτες από τη Μαγνησία, αλλά και οργανωμένα γκρουπ τουριστών επιλέγουν ως προορισμό τους τα αξιοθέατα του Δήμου Ρήγα Φεραίου όλο τον χρόνο, ενώ το τουριστικό ενδιαφέρον είναι αυξημένο τη θερινή περίοδο.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Δημήτρη Νασίκα, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου λόγω της ιστορικής, λαογραφικής και φυσικής ποικιλομορφίας του, αλλά και της πλούσιας κληρονομιάς του, δέχεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους επισκέπτες, τόσο σε οργανωμένα τουριστικά γκρουπ, όσο και μεμονωμένους ταξιδιώτες.
Επίσης πολλά είναι και τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα που επιλέγουν να επισκεφθούν τα ιστορικά σημεία του Δήμου, προκειμένου να εμπνεύσουν τους μαθητές.

Το τουριστικό ενδιαφέρον είναι αυξημένο και τη θερινή περίοδο. «Έχουν έλθει σε επαφή μαζί μας πολλά τουριστικά γκρουπ με ενδιαφέρον για τα μουσεία μας σε συνδυασμό με τη λίμνη Κάρλα, αλλά πολλοί είναι και αυτοί που θέτουν επιπλέον προορισμό τις παραλίες μας» επισήμανε ο κ. Νασίκας.
Πολλοί από τους επισκέπτες επιλέγουν την παραλία Καμαρίου για τις σύντομες αποδράσεις τους και όχι μόνο. Όπως τόνισε ο κ. Νασίκας η παραλία Καμαρίου είναι πλήρως οργανωμένη με ναυαγοσωστική κάλυψη και πληροί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.
«Εμείς καλούμε και περιμένουμε όλο τον κόσμο να επισκεφθεί τον Δήμο μας και να γνωρίσει από κοντά τις ομορφιές του καλύπτουν όλα τα ενδιαφέροντα και όλες τις ηλικίες», πρόσθεσε.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου αποτελεί έναν ενδιαφέρον προορισμό με πλούσια ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά που μπορεί ο κάθε επισκέπτης να ανακαλύψει. Οι επισκέπτες του μπορούν να περιπλανηθούν στη ζωή και στο έργο του Μεγάλου Επαναστάτη και Διαφωτιστή στον εκθεσιακό χώρο «Ρήγας Βελεστινλής» που βρίσκεται στο Βελεστίνο όπου φιλοξενείται ένα από τα πρωτότυπα αντίτυπα της «Χάρτας» του Ρήγα που τυπώθηκε το 1797.
Ακόμη μπορεί να επισκεφθεί το «Σπίτι Ρήγα» στο Βελεστίνο, αλλά και το «Λαογραφικό Μουσείο Στεφανοβικείου», όπου εκτίθεται η ιστορική και λαογραφική παρακαταθήκη της περιοχής μέσα από εικόνες και εκθέματα.
Την πλούσια παράδοση και ιστορία του χωριού, μπορεί κανείς να γνωρίσει στο «Λαογραφικό Μουσείο Ριζομύλου».

Στα Κανάλια οι τουρίστες επιλέγουν να βρεθούν στο «Εκθεσιακό Κέντρο Φυσικής Ιστορίας και Πολιτισμού Λίμνης Κάρλας και Μαυροβουνίου». Εκεί έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον φυσικό πλούτο και τον λιμναίο πολιτισμό της Κάρλας μέσα από το πέρασμα των χρόνων.
Στη λίμνη Κάρλα, ο επισκέπτης συναντά ένα από τα μεγαλύτερα έργα ανασύστασης της λίμνης και «γεύεται» τη βιοποικιλότητα της περιοχής. Παράλληλα το μέρος αποτελεί ιδανικό προορισμό για πεζοπορία.


Οι επισκέπτες τη θερινή τουριστική περίοδο επιλέγουν τις παραλίες «Καμάρι» και «Αϊ Γιάννη» στο Κεραμίδι και την παραλία «Πετρομέλισσο» στο Βένετο. Ντόπιοι και τουρίστες μπορούν να απολαύσουν τα υπέροχα νερά και τη θέα του Αιγαίου ανάμεσα στα βουνά του Πηλίου και του Μαυροβουνίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το