Τοπικά

Ενδιαφέρον του National Geographic για την Αλόννησο και τον καταδυτικό τουρισμό

Το ενδιαφέρον του για την Αλόννησο ως καταδυτικό προορισμό εξέφρασε το γνωστό περιοδικό παγκόσμιας εμβέλειας, National Geographic. Πριν περίπου πέντε ημέρες απέστειλε επιστολή στο δήμο Αλοννήσου εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον του και δηλώνοντας ότι θα ήθελε να κάνει αναλυτική αναφορά στο θέμα. Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου, ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, “ήδη έχουμε συνεννοηθεί να έλθει μία ομάδα δημοσιογράφων δυτών μέσα στο Σεπτέμβριο του 2018, που θα μείνουν στο νησί για δέκα ημέρες. Τώρα βρίσκονται στην Κροατία και επέλεξαν την Αλόννησο μεταξύ και άλλων περιοχών ανά την Ελλάδα για να καταγράψουν τις δυνατότητές της.

Υπενθυμίζεται ότι η Αλόννησος κατατάσσεται στη λίστα με τα καλύτερα καταδυτικά σημεία της Ευρώπης κατατάσσεται η Αλόννησος σύμφωνα με το έγκριτο blog για καταδύσεις World Adventure Divers. Το συγκεκριμένο blog θεωρείται ένα από τα πιο αξιόπιστα εξειδικευμένα Μέσα στον κόσμο, διαμορφώνει την τάση στη κατάδυση διεθνώς και επηρεάζει εκατοντάδες χιλιάδες φίλους των θαλάσσιων δραστηριοτήτων.

Μάλιστα, σύμφωνα με το World Adventure Divers ο οικολογικός παράδεισος των Σποράδων θεωρείται ως ο πιο αγαπημένος Ελληνικός καταδυτικός προορισμός και «το καλύτερο κρυμμένο μυστικό της Ελλάδας», όπως άλλωστε ενθουσιασμένη τονίζει η ταξιδιωτική συντάκτρια του blog σε εγκωμιαστικό αναλυτικό άρθρο της για το νησί που διαθέτει το μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο της Μεσογείου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το