Τοπικά

Ενδιαφέρον μαθητών και συγγραφέων από όλη την Ελλάδα για το 4ο Φεστιβάλ βιβλίου στον Βόλο

Tην Τετάρτη 3 Απριλίου, μετά τις 6 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια για το 4ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου που θα λάβει χώρα μέχρι το Σάββατο στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας.  Στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν 35 συγγραφείς ενώ θα λειτουργήσουν περισσότερα από 40 εργαστήρια για μαθητές,  γονείς  και εκπαιδευτικούς.  Το ενδιαφέρον για το Φεστιβάλ είναι μεγάλο και όπως αναφέρουν οι διοργανωτές οι αιτήσεις για προεγγραφές έχουν ξεπεράσει τις 1.500.  Την ίδια στιγμή οι εθελοντές έχουν ξεπεράσει τους 100 με την πλειοψηφία να αποτελούν φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου Ηλίας Κουτσερής, σε σημερινή συνέντευξη τύπου, ευχαρίστησε τα μέσα ενημέρωσης για την υποστήριξη του φεστιβάλ που βρίσκεται στον τέταρτο χρόνο αλλά και τους εκπαιδευτικούς και γονείς για τις μαζικές εγγραφές.

“Αυτό μας δίνει ελπίδα για το φεστιβάλ που εξελίσσεται σε θεσμό.  Θέλουμε να το συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια. Θα υπάρχουν εργαστήρια για μεγάλους και μικρούς  το πρωί και το απόγευμα. Οι περισσότερες από τις δράσεις θα έχουν πολιτιστική χροιά με την παρουσία πολιτιστικών φορέων της περιοχής. Θα λειτουργήσουν περισσότερα από 40 εργαστήρια, θα συνδράμουν περισσότεροι από 100 εθελοντές, οι συμμετοχές για τις απογευματινές πολιτιστικές δράσεις ξεπερνούν τις 400, και τις 1500 οι προεγγραφές. Όλα τα εργαστήρια είναι δωρεάν με ελεύθερη συμμετοχή”.

Ο κ. Κουτσερής σημείωσε πως με τη λειτουργία του φεστιβάλ υπάρχει άμεση και έμμεση  ενίσχυση της τοπικής οικονομίας καθώς θα έρθουν επισκέπτες και από άλλα μέρη της Ελλάδας, όπως συγγραφείς από την  Αγγλία. Παράλληλα, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν το φεστιβάλ μαθητικά τμήματα ακόμη και από Καβάλα, Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα.

Για το 4ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου η οργανωτική επιτροπή στην εκδήλωση λήξης, θα απονείμει τιμητική διάκριση στις συγγραφείς Αγγελική Βαρελλά και Μαρίζα Ντεκάστρο.

O επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κώστας Μάγος ανέφερε πως με το φεστιβάλ παιδικού και εφηβικού βιβλίου, ο Βόλος εντάσσεται στο δίκτυο των πόλεων που διοργανώνουν μεγάλα φεστιβάλ. “Το Πανεπιστήμιο τα δύο τελευταία χρόνια έχει ενεργή παρουσία στο φεστιβάλ. Θα συμμετέχουν εθελοντικά περισσότεροι από 70 φοιτητές  και θα έχουν -ως υποψήφιοι εκπαιδευτικοί-  την εμπειρία να δουν πως οργανώνεται ένα φεστιβάλ.

Ο συντονιστής και υπεύθυνος του προγράμματος Διονύσης Λεμονής δήλωσε πως είναι η μεγάλη ανταπόκριση των συγγραφέων και πως δεν θα γίνουν απλές παρουσιάσεις βιβλίων αλλά θα υπάρχει διάδραση στα εργαστήρια.
“Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και προσελκύουμε το κοινό αλλά και τους δημιουργούς των βιβλίων.  Αυτό το φεστιβάλ πρέπει να έχει συνέχεια το φεστιβάλ και να μην χαθεί η προσπάθεια που κάνουμε. Οι έφηβοι χρειάζονται αυτή την ώθηση για να αγαπήσουν τα βιβλία και οι εκπαιδευτικοί χρειάζονται ανατροφοδότηση.
Φέτος οι διοργανωτές του φεστιβάλ θα βοηθήσουν τον σύλλογο συμπαραστάσεως κρατουμένων “Ο Εσταυρωμένος” που θα βρίσκεται στον πολιτιστικό κέντρο με δικό του εργαστήριο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το