Αθλητισμός

Ενδιαφέρον για τη Νίκη από τον Βολιώτη επιχειρηματία Αλέξη Παπακωνσταντίνου – Στις 29 Ιουνίου οι εκλογές

Ενδιαφέρον για την ομάδα ποδοσφαίρου της Νίκης εκφράστηκε στη χθεσινή Γ.Σ. από τον Βολιώτη επιχειρηματία Αλέξη Παπακωνσταντίνου. Στις 29 Ιουνίου οι εκλογές της Ερασιτεχνικής.
Μπορεί να υπήρχε ένταση αλλά έκρυβε και μια σημαντική εξέλιξη η χθεσινή Γ.Σ. του Γ.Σ.Β. «Η Νίκη», αφού ο επιχειρηματίας Αλέξης Παπακωνσταντίνου κατέθεσε πρόταση να αναλάβει την ποδοσφαιρική ομάδα. Πρόκειται για τον γιο του παλιού προέδρου της Δ.Ε. ποδοσφαίρου Νίκου Παπακωνσταντίνου, Βολιώτη στην καταγωγή, ο οποίος έχει επιχειρήσεις στο Λονδίνο.
Ο ίδιος βρέθηκε χθες στη Γ.Σ. και δήλωσε ότι έστειλε μέιλ μέσω της εταιρείας SDLK Limited (εδρεύει στην αγγλική πρωτεύουσα και ασχολείται με οικονομικά κεφάλαια), στην Ερασιτεχνική όπου εξέφρασε γραπτώς το ενδιαφέρον για την ποδοσφαιρική ομάδα. Ωστόσο διευκρίνισε ότι η κατάσταση είναι πρώιμη, αρά δεν υπάρχει ακόμη επίσημη πρόταση, κάτι που είναι πιθανό να συμβεί στο άμεσο μέλλον.

Όσον αφορά τον απολογισμό στο ποδόσφαιρο παρουσιάστηκε η οικονομική κατάσταση της περιόδου 2018-19, η οποία είναι ισοσκελισμένη στα 342.010 ευρώ. Την παρουσίαση έκανε ο ταμίας του συλλόγου Δημήτρης Μιχάλης, ο οποίος υπογράμμισε ότι θα αποχωρήσει κι εκείνος μετά από τρία χρόνια από το Δ.Σ. Χαρακτήρισε επιτυχία τη δημοπράτηση των έργων στο «Π. Μαγουλάς» και εξέφρασε την ελπίδα η Νίκη να επανέλθει στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Ο κ. Μιχάλης είπε ότι για τα έξοδα συνέβαλαν ο Νίκος Ιμεράι με 187.180 ευρώ και ο Βασίλης Βενέτης με 12.000 ευρώ. Τότε ζητήθηκε να γίνει διευκρίνιση για το ποσό των 16.700 ευρώ, διότι αφορά χρήση άλλης περιόδου και να μην υπολογιστεί στον φετινό απολογισμό. Ο κ. Μιχάλης απάντησε ότι είναι για το Κύπελλο Ερασιτεχνών αλλά της περσινής σεζόν.
Ο Νίκος Ιμεράι δήλωσε ότι αυτά είναι χρήματα που έδωσε ο ίδιος για να μη σταματήσει να αγωνίζεται η ομάδα πέρσι μετά το τέλος του πρωταθλήματος. Μάλιστα είπε ότι ο Βασίλης Βενέτης ήθελε να μην συνεχίσει η ομάδα πέρσι στο Κύπελλο, αλλά ο κ. Βενέτης τον διέψευσε ζητώντας του να πει ποιος πλήρωσε τον Μάρτιο τους παίκτες για ενοίκια κλπ αλλά και για το Πανθεσσαλικό, για να απαντήσει ο κ. Μιχάλης ότι το έκανε ο Β. Βενέτης.

Οι τόνοι ανέβηκαν αλλά ηρέμησαν μετά από λίγα λεπτά. Κατόπιν ο κ. Ιμεράι έκανε τον απολογισμό της χρονιάς λέγοντας ότι «οι παίκτες είναι πληρωμένοι, αλλά δεν πέτυχαν τον στόχο τους. Τους είπα «δημόσιους υπάλληλους» γιατί μας έφεραν μεγάλη πίκρα, αλλά εκείνοι θέλουν να τα πάρουν όλα. Τόσο πολύ αγαπούν τη Νίκη. Παρόλα αυτά η ομάδα ήταν καλή φέτος, αλλά στα κρίσιμα ματς δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Αναγνωρίζω τα λάθη που έκανα».
Ο κ. Μιχάλης ανέλυσε τον απολογισμό λέγοντας ότι 194.150 ευρώ δόθηκαν για αμοιβές ποδοσφαιριστών. Ο Β. Βενέτης υποστήριξε ότι κάποια έξοδα δεν έχουν μπει, παρουσιάζοντας έκθεση με 43.440 ευρώ που έβαλε ο ίδιος από 1/6/2018, άρα το ποσοστό δεν είναι 94% όπως είχε ισχυριστεί ο κ. Ιμεράι.

Αιχμές Ντόστανιτς κατά Κέρι
Ο Θεόδωρος Σκύφτας μετέφερε ένα μήνυμα του Ράτκο Ντόστανιτς, που ανέφερε: «Ως προπονητής πέντε μήνες το πρώτο μέλημα ήταν να ζητήσω εργομετρικά που δεν έγιναν ποτέ. Πήρα έναν-έναν παίκτη να δω αν έχουν προβλήματα στο οικονομικό κλπ, αλλά δεν υπήρχε. Ωστόσο υπήρχε θέμα με τον αρχηγό λόγω του χαρακτήρα του. Μετά το ματς στα Μετέωρα έγινε το πρώτο επεισόδιο, όταν ο αρχηγός αντέδρασε στην αντικατάστασή του. Το αποκρύψαμε για να μην διαταραχθεί η ομάδα. Τον καλέσαμε να μιλήσουμε και κατάλαβα ότι δεν μπορούσε να στηρίξει το περιβραχιόνιο.

Βρεθήκαμε τρεις βαθμούς μπροστά και μίλησα με τον πρόεδρο που είναι αξιόλογος άνθρωπος. Δεν ζήτησα πολλές μεταγραφές, παρά μόνο έβαλα υπογραφή για τους Βαγγέλη Μάντζιο -αν έφευγε ο Τζιώρας- και Άγγελο Βέρτζο. Δεν ήθελα να φύγει ο Τζιώρας. Τελικά δεν αποκτήθηκαν Μάντζιος και Βέρτζος, αλλά ήρθαν παιδιά για το μέλλον της Νίκης.
Δεν αμφισβητώ την αξία του Κέρι, είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής, αλλά είχα θέμα με τον χαρακτήρα του, όπως και οι άλλοι παίκτες. Προσπάθησα να το χειριστώ αλλά δεν τα κατάφερα και ο Κέρι δεν ήταν αυτός που έπρεπε στα τρία κρίσιμα παιχνίδια. Αν το χειριζόμασταν διαφορετικά για το ποιοι παίκτες θα φύγουν, ίσως τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Αναλαμβάνω την ευθύνη που δεν βγήκε η ομάδα κατηγορία».

Τα υπόλοιπα τμήματα
Πρόεδρος της συνέλευσης ορίστηκε ο Δημήτρης Καραγιάννης, ενώ πρώτος μίλησε ο Στέργιος Φάτσης. Ο πρόεδρος του Γ.Σ.Β «Η Νίκη» εξήγησε τη διαδικασία ενώ υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά ο σύλλογος είναι τόσο οργανωμένος.
Πρώτα έγινε ο απολογισμός του τμήματος πόλο, το οποίο παρουσίασε κέρδισε 408 ευρώ, με την Ερασιτεχνική να ενισχύει το τμήμα με 5.000 ευρώ, αφού άρχισε από το μηδέν μετά τη διάλυση της περσινής ομάδας. Τα έσοδα ήταν 7.100 και τα έξοδα 6.692 ευρώ σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο έφορος Ηρακλής Κοσκινάς, ο οποίος έκανε και τον αγωνιστικό απολογισμό. Τόνισε ότι το τμήμα υδατοσφαίρισης ξεκίνησε από το μηδέν και σε συνεργασία με την Ηλιούπολη καταρτίστηκε το ρόστερ.
Κατόπιν ζήτησε τον λόγο ο Πέτρος Μπλάνας, ο οποίος αναφέρθηκε στη διάλυση της περσινής ομάδας. Υποστήριξε ότι το Δ.Σ. δεν συνεργάστηκε με τους τότε υπεύθυνους του πόλο και προτίμησε να το διαλύσει μέσα σε μια νύχτα, ρίχνοντας ευθύνες στον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα του συλλόγου.
Τους κατηγόρησε ότι «πούλησαν» ουσιαστικά 58 αθλητές σε άλλο σωματείο του Βόλου, ενώ η Νίκη μπορούσε με τα δικά της «σπλάχνα» να παίξει στην Α2. «Πώς βρήκατε κ. Φάτση χρήματα και δώσατε για το τμήμα πόλο, τα οποία δεν δίνατε τα προηγούμενα χρόνια; Πού βρίσκεται τώρα ο Κώστας Τσαρνάς που έδωσε 80.000 ευρώ τα προηγούμενα χρόνια; Δεν τον πλησίασε κανείς» αναρωτήθηκε.

Ο Στέργιος Φάτσης απάντησε ότι «στις 23/8/2015 ήρθε στο Δ.Σ. προϋπολογισμός της τάξης των 54.000 ευρώ, συν τις παλιές οφειλές που μεταφέρονταν από το 2012. Ο απολογισμός δεν εγκρίθηκε. Δεν μπορούσαμε να το συνεχίσουμε αυτό. Όταν ανέλαβε ο κ. Βάτσος η Ερασιτεχνική έδωσε 4.500 πέρσι και 5.000 ευρώ φέτος. Δεν δώσαμε λεφτά για μεταγραφές, τα μόνα έξοδα ήταν τα οδοιπορικά και το φαγητό τους. Δεν είχαν την ομοιογένεια για να σωθεί η ομάδα. Κατεβάσαμε την ομάδα στη Β’ Εθνική και ο στόχος είναι άλλος, όπως συνέβη και με το μπάσκετ γυναικών. Ήταν απόφαση του Δ.Σ. και όχι ενός». Ο οικονομικός απολογισμός εγκρίθηκε από το σώμα.
Για την καλλιτεχνική κολύμβηση μίλησε ο γενικός γραμματέας Πέτρος Παρασκευόπουλος, ο οποίος είπε ότι αυξήθηκε ο αριθμός των αθλητριών αυξήθηκε από τις 20 στις 30 και ότι το τμήμα παρουσιάζει ανοδική τροχιά. Επίσης αποκάλυψε ότι δεν θα βάλει υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές. Ο οικονομικός απολογισμός ήταν ισοσκελισμένος χωρίς οφειλές και εγκρίθηκε από το σώμα.

Ο Πέτρος Παρασκευόπουλος έκανε και τον απολογισμό του τμήματος ρυθμικής γυμναστικής. Τα έσοδα ήταν 13,873 ευρώ και τα έξοδα 14,328 ευρώ, άρα παρουσίασε έλλειμμα 455 ευρώ. Παρόλα αυτά ο κ. Παρασκευόπουλος επισήμανε ότι χάρη στα 120 κορίτσια που αθλούνται εκεί το τμήμα φέρνει αρκετά έσοδα, ενώ τα 455 ευρώ θα εξοφληθούν άμεσα, μια και αναμένονται κάποια έσοδα. Επίσης είπε ότι υπάρχει Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, όπως συνέβη πριν από δύο χρόνια με την κολύμβηση και το πόλο. Ο απολογισμός εγκρίθηκε.
Για το τμήμα βόλεϊ μίλησε ο έφορος Στέλιος Κολόζος, ο οποίος ανέφερε δεν ζήτησε ποτέ χρήματα από την Ερασιτεχνική. Τα έσοδα ήταν 12.555 ευρώ και τα έξοδα 13.357. Η διαφορά των 802 ευρώ είναι «λογιστικό υπόλοιπο» και θα καλυφθούν από τους εφόρους και από κάποια έσοδα που αναμένονται, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κολόζος. Ο απολογισμός εγκρίθηκε.
Τον απολογισμό της ποδηλασίας έκανε ο έφορος Σπύρος Μορφόπουλος. Μίλησε για τη νέα αρχή που έγινε στο τμήμα και ότι πριν λίγο διάστημα έγινε επίσημα μέλος της ομοσπονδίας, αλλά και για τις επιτυχίες που σημείωσε. Τα έσοδα ήταν 1.386 ευρώ και τα έξοδα 1.319, επομένως υπήρξαν +67 ευρώ, απολογισμός που εγκρίθηκε.
Για το Αθλητικό Κολέγιο και την Ακαδημία ποδοσφαίρου μίλησε ο έφορος Άκης Σουγγάρης,. Ο απολογισμός ήταν ισοσκελισμένος (18.930 ευρώ) ομόφωνα. Παράλληλα αποκάλυψε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος, με τα μέλη του συλλόγου να τον χειροκροτούν θερμά για την προσφορά του.

Ο έφορος κολύμβησης Νίκος Βενέτης έκανε λόγο για το πιο ακριβό άθλημα με την έννοια των χρημάτων που πρέπει να δίνει το τμήμα κολύμβησης στον Δήμο Βόλου, ενώ έθιξε και το πρόβλημα που υπήρχε στα κολυμβητήρια, γεγονός που είχε κόστος σε ανθρώπινο δυναμικό στην κολύμβηση του συλλόγου. Παρόλα αυτά οι επιτυχίες ήταν μεγάλες (έφτασε να κατακτήσει και τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδας στις ηλικίες 13-16 ετών) και αυτός είναι ο στόχος και φέτος. Κι εδώ ο απολογισμός ήταν ισοσκελισμένος στα 56.479 ευρώ και εγκρίθηκε.
Τον απολογισμό στον στίβο έκανε το μέλος της Δ.Ε. Δημήτρης Μπατζαλός. Στάθηκε στις διακρίσεις των αθλητών, που ανέβασαν τη Νίκη στην 57η θέση στη γενική κατάταξη του ΣΕΓΑΣ αλλά και στα προβλήματα και τα πολλά έξοδα που υπάρχουν. Μάλιστα διευκρίνισε ότι τα χρήματα που δίνει ο ΣΕΓΑΣ για τις επιτυχίες δεν είναι αυτά που ακούγονται, αλλά αρκετά λιγότερα. Τα έσοδα ήταν 38.679 και τα έξοδα 36.688, δηλαδή προέκυψε όφελος 1.991 ευρώ. Ο απολογισμός εγκρίθηκε.
Για την καλαθοσφαίριση μίλησε ο έφορος Δημήτρης Τσιόλκας, ο οποίος τόνισε ότι ο απολογισμός από τον Νοέμβριο ως τον Μάιο ήταν έσοδα 224.749 και τα έξοδα 213.749. Ωστόσο το +8.488 που παρουσιάζεται ως κέρδος είναι πλασματικό, αφού υπάρχουν επιπλέον έξοδα για το σπίτι και τη χειρουργική επέμβαση του καλαθοσφαιριστή Γιώργου Τασιούδη. Άρα ο απολογισμός παρουσίασε έλλειμμα περίπου 1000 ευρώ.

Κατόπιν τον λόγο πήρε ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου, που τόνισε ότι η Δ.Ε. αποφάσισε να παραμείνει για να μην πάει χαμένος ο κόπος των τελευταίων τεσσάρων ετών, ενώ ζήτησε την οικονομική στήριξη της νέας διοίκησης.
Για το γυναικείο μπάσκετ μίλησε ο Στέργιος Φάτσης ο οποίος ευχαρίστησε τον Ανδρέα Τσάγκαρη που αποτελεί τον «αιμοδότη» του τμήματος, το οποίο από την ολοσχερή διάλυση πριν πέντε χρόνια, έφτασε να διεκδικεί άνοδο στην Α2. Μάλιστα ο κ. Φάτσης αποκάλυψε ότι ο κ. Τσάγκαρης έχει δεσμευτεί να καλύψει το μπάτζετ ακόμη κι αν η ομάδα ανεβεί στην Α2 κερδίζοντας τα μπαράζ Β. Ελλάδας. Στο τμήμα αθλούνται 40 κορίτσια, ενώ απένειμε τα εύσημα στον έφορο Αλέκο Μιχόπουλο και στον προπονητή Νίκο Γαλανάκη. Οι απολογισμοί και των δύο τμημάτων μπάσκετ εγκρίθηκαν.

Η Γραμματεία
Ο Στέργιος Φάτσης παρουσίασε και την οικονομική κατάσταση της γραμματείας της Ερασιτεχνικής. Ο απολογισμός ήταν ισοσκελισμένος με 16.230 ευρώ, ενώ διευκρίνισε ότι στην τράπεζα υπάρχει το ποσό των 2.728 ευρώ. Ο πρόεδρος του συλλόγου παρουσίασε και πίνακα εξόφλησης υποχρεώσεων σε κρατικές υπηρεσίες. Μάλιστα η Νίκη ξεχρέωσε τη ΔΟΥ, ενώ συνεχίζει να πληρώνει τις ρυθμισμένες οφειλές στο ΙΚΑ. Για το ρεύμα στο «Π. Μαγουλάς» τόνισε ότι η οφειλή παραμένει, αλλά η ηλεκτροδότηση επανήλθε. Τα έργα έχουν μπει σε μία ρότα, πολύ σύντομα θα αρχίσουν αν και καθυστέρησαν λόγω εκλογών, κάτι που πάει πίσω και το θέμα της ΓΑΙΟΣΕ. Μεγάλο θέμα είναι η νομιμοποίηση του «Π. Μαγουλάς» κι εκεί θα πρέπει να δοθούν κάποια χρήματα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος.
Τότε παρενέβη ο Βασίλης Βενέτης ο οποίος είπε ότι σε 20 ημέρες θα επαναρχίσει η διαδικασία για τα έργα, ενώ προέβλεψε ότι σε 1,5 μήνα από τώρα θα αρχίσουν οι εργασίες.
«Ασφαλώς και κάναμε λάθη. Δεν είμαστε επαγγελματίες παράγοντες, αλλά εθελοντές. Ας μας συγχωρεθούν τα λάθη και πιστεύουμε ότι κάναμε περισσότερα καλά πράγματα. Ευχόμαστε η νέα διοίκηση να τα πάει καλύτερα από εμάς» είπε ο κ. Φάτσης, ο οποίος δευτερολογώντας εμφανίστηκε ενωτικός και ζήτησε τις δύο πλευρές να τα βρουν για το καλό της ποδοσφαιρικής ομάδας.
Τέλος, αποφασίστηκε οι εκλογές να πραγματοποιηθούν το Σάββατο 29 Ιουνίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το