Τοπικά

Ενδιαφέρον Ευρωπαίων για τις βρώσιμες ελιές Πηλίου “Θ”

Ζωηρό είναι το ενδιαφέρον Ιταλών, Ούγγρων, Ρουμάνων, Βούλγαρων, Αυστριακών και άλλων χωρών των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης για να κάνουν εισαγωγές βρώσιμης ελιάς από το Κεντρικό και Νότιο Πήλιο.
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός γνωρίζει για το ενδιαφέρον των ξένων και κάνει τον απαραίτητο προγραμματισμό, προκειμένου πρώτα να τακτοποιήσει τις εκεί αγορές και μετά να στραφεί στην Ελλάδα.

 
Στην εποχή της κρίσης άλλωστε οι εξαγωγές είναι το καλύτερο αντίδοτο σε μια επιχείρηση, έναν συνεταιρισμό, προκειμένου να επιβιώσει οικονομικά, και να μην μπλέξει σε περιπέτειες.
Σε περίπου 20 ημέρες αναμένεται η συγκομιδή της βρώσιμης ελιάς ενώ μετά θα ακολουθήσει και η συγκομιδή της μαύρης ελιάς. Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι η παραγωγή θα είναι ικανοποιητική, ενώ οι παραγωγοί ενδιαφέρονται ιδιαίτερα και για την ποιότητα του προϊόντος, που επίσης τα πράγματα μέχρι στιγμής δείχνουν να είναι καλά.

 
Μάλιστα οι παραγωγοί εύχονται πρώτον να σημειωθούν κάποιες βροχοπτώσεις προς τα τέλη του μηνός και δεύτερον να μην έχουν προβλήματα από τον δάκο.
Πάντως στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πηλίου και Βορείων Σποράδων ήδη γίνεται ο προγραμματισμός των εργασιών για τις μέρες της συγκομιδής, για το πώς διαμορφώνεται η παρούσα κατάσταση και πού θα διοχετευτούν οι ποσότητες.

 
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου και Βορείων Σποράδων κ. Γιάννης Διανελλάκης υπογράμμισε πως «το 70% της παραγωγής βρώσιμης ελιάς εξάγεται σε χώρες των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης. Μεγάλο, όμως είναι και το ενδιαφέρον για εξαγωγές στην Ιταλία, όπου κάνουν τυποποίηση τόσο της ελιάς όσο και του λαδιού. Γενικώς προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε τις αγορές μας στο εξωτερικό, γιατί, όταν χαθεί κάποια, είναι δύσκολο μετά να την επανακτήσεις. Και στη σημερινή εποχή που βιώνουμε στην Ελλάδα, οι εξαγωγές είναι πολύ σημαντικές.
Επίσης ο κ. Διανελλάκης ανέφερε πως «αυτές τις ημέρες κάνουμε τον προγραμματισμό μας για την ερχόμενη περίοδο με τη συγκομιδή της παραγωγής και την προώθησή της στις αγορές».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Νέος γιατρός στο Νοσοκομείο Βόλου

Ορκίστηκε σήμερα ενώπιον του Διοικητή του ΓΝ Βόλου «Αχιλλοπούλειο» Ντόκου Ιωάννη και του Διευθυντή Ψυχιατρικού…

4 Δεκεμβρίου 2023

Νέο προσωπικό στο Νοσοκομείο Βόλου

Παρουσιάστηκε ενώπιον του Διοικητή του ΓΝ Βόλου «Αχιλλοπούλειο» Ντόκου Ιωάννη, του Αιρετού Μέλους του Δ.Σ.…

4 Δεκεμβρίου 2023

Χρ. Τριαντόπουλος: Ανοίγει ο δρόμος για την εναρμόνιση της κρατικής ενίσχυσης στον πρωτογενή τομέα μεταξύ πλημμυρών και πυρκαγιών 2023 και στη Μαγνησία

Το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας που συζητιέται αυτές τις ημέρες…

4 Δεκεμβρίου 2023

«Κοιμόμαστε πάνω στις καρέκλες, δεν έχουμε ρούχα» – Εγκλωβισμένοι στο Μόναχο παραμένουν 150 Έλληνες

Eγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο του Μονάχου για τέταρτη ημέρα, λόγω της έντονης κακοκαιρίας και των χιονοπτώσεων,…

4 Δεκεμβρίου 2023

Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη που βίασε 15χρονη στη Νέα Ζίχνη

Συναγερμός σήμανε στις Σέρρες, καθώς πατέρας κατήγγειλε τον βιασμό της 15χρονης κόρης του από 36χρονο…

4 Δεκεμβρίου 2023

Διακοπές νερού στη Ν.Ιωνία

Από τη ΔΕΥΑΜΒ ανακοινώνεται ότι: Λόγω απαιτούμενων εργασιών στο δίκτυο της Ν. Ιωνίας, ενδεχομένως να…

4 Δεκεμβρίου 2023