Τοπικά

Ένας υπάλληλος στον ΟΑΕΔ Σκιάθου για την εξυπηρέτηση 2.000 άνεργων

Ατελείωτες ουρές σχηματίζονται από τα ξημερώματα από τους δικαιούχους του ΟΑΕΔ οι οποίοι προσέρχονται στο γραφείο της Σκιάθου για να καταθέσουν τα χαρτιά τους για το επίδομα ανεργίας, εφόσον η σεζόν έκλεισε. Το μείζον πρόβλημα που δημιουργείται είναι ότι το γραφείο της Σκιάθου που διαθέτει έναν μόνο υπάλληλο πρέπει να εξυπηρετήσει τους 2.000 άνεργους από τα τρία νησιά, που θέλουν να λάβουν το επίδομα μετά τη λήξη της εποχικής εργασίας. Κάθε μέρα ουρά δεκάδων μέτρων σχηματίζεται στο γραφείο του ΟΑΕΔ με τον έναν υπάλληλο να είναι σε απόγνωση καθώς είναι αδύνατον να εξυπηρετεί καθημερινά δεκάδες ανθρώπους που θέλουν να καταθέσουν τα χαρτιά τους για να λάβουν έγκαιρα το επίδομα.

Η τουριστική περίοδος έφτασε στο τέλος της και ο ΟΑΕΔ μπορεί να άνοιξε τη διαδικασία για την καταβολή του εποχικού επιδόματος στους δικαιούχους, αλλά δεν προέβλεψε να ενισχύσει τη Σκιάθο με προσωπικό, καθώς το συγκεκριμένο γραφείο υποδέχεται όλους τους εποχικούς εργαζόμενους από τα τρία νησιά, δηλαδή περίπου 2.000.
Σημειώνεται ότι από τις 2 Οκτωβρίου και μέχρι την 30ή Νοεμβρίου οι δικαιούχοι του ειδικού αυτού επιδόματος θα μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το