Κόσμος

Ένας νεκρός στην εγκατάσταση του μπιτς βόλεϊ στο Ρίο

Tραγωδία με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία σημειωθηκε στην Ολυμπιακή εγκατάσταση του μπιτς βόλεϊ στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Σύμφωνα με τις αρχές πρόκειται για εργατικό δυστύχημα καθώς τα θύματα ήταν εργάτες της εταιρίας που είχε αναλάβει την αποσυναρμολόγηση της Ολυμπιακής εγκατάστασης μπιτς βόλεϊ στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο άτυχος εργάτης που έχασε τη ζωή του υπέστη ηλεκτροπληξία ενώ ο δεύτερος τραυματίστηκε από πτώση, υποβάλλεται σε χειρουργικές επεμβάσεις και του έγινε ακρωτηριασμός στο ένα πόδι.

Το εργατικό δυστύχημα πυροδότησε νέα κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και Οργανωτική Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής υποστήριξε πως την ευθύνη την έχει ο εργολάβος που έχει αναλάβει το έργο της αποσυναρμολόγισης, ενώ ο υπουργός υποδομών τη Βραζιλίας επέρριψε ευθύνες και στην Οργανωτική Επιτροπή κατηγορώντας την για έλλειψη ελέγχου και για χαμηλού κόστους εργολαβίες που δεν πληρούν βασικές προϋποθέσεις ασφάλειας των εργαζομένων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου της Βραζιλίας 11 είναι οι εργάτες που επίσημα έχουν χάσει τη ζωή τους σε εργατικά δυστυχήματα κατά τη διάρκεια κατασκευής των Ολυμπιακών έργων αλλά ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος καθώς υπάρχουν περιπτώσεις που οι θάνατοι δεν έχουν συνδεθεί με τα έργα.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το