Τοπικά

Ένας κόσμος γνώσης με 1200 βιβλία στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου 

Στο δίκτυο σχολικών βιβλιοθηκών του υπουργείου Παιδείας έχει ενταχθεί το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου το οποίο διαθέτει μια βιβλιοθήκη με 1.200 βιβλία, αλλά και περιοδικά και άλλες εκδόσεις.
Η βιβλιοθήκη είναι δανειστική και φέτος αναβαθμίστηκε με την ενίσχυση ακόμη 140 βιβλίων από το πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας καθώς και με την εγκατάσταση σύγχρονου εξοπλισμού.
Η βιβλιοθήκη του 1ου Δημοτικού Σκιάθου είναι ένας θησαυρός γνώσης με 1.200 βιβλία, λογοτεχνικά τα περισσότερα, από Έλληνες και ξένους συγγραφείς, περιοδικά, εγκυκλοπαίδειες, λευκώματα, παλιά βιβλία και άλλες εκδόσεις, αλλά και διάφορα παιχνίδια, όπως παζλ, επιτραπέζια.

Φέτος μάλιστα είναι σε εξέλιξη η καταγραφή των βιβλίων από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς, όπου βέβαια περιλαμβάνονται τα Άπαντα του Παπαδιαμάντη. Στόχος είναι και η επέκταση του χώρου της βιβλιοθήκης, ώστε να μπορούν να διεξάγονται εκεί διάφορες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.
Η διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σκιάθου κ. Δήμητρα Συκιώτη επισήμανε πως «στο σχολείο μας λειτουργεί εδώ και χρόνια δανειστική βιβλιοθήκη. Έχουμε όμως μπει από φέτος στο δίκτυο των σχολικών βιβλιοθηκών που είναι πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας και προσπαθούμε να την οργανώσουμε ακόμη καλύτερα. Το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτείται από το υπουργείο Παιδείας από το οποίο λάβαμε πριν μερικούς μήνες 140 καινούρια βιβλία, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, έναν προτζέκτορα και έναν εκτυπωτή».
Η ίδια πρόσθεσε πως «στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε ακόμη περισσότερο τη σχολική βιβλιοθήκη και είμαστε σε επικοινωνία με τον Δήμο για να την επεκτείνουμε, καθώς υπάρχει τρόπος.
Συγκεκριμένα, αν πάρουμε και τον διπλανό χώρο που περιλαμβάνει δύο με τρεις μικρές αίθουσες, θα δημιουργηθεί ακόμη μεγαλύτερος χώρος. Συνολικά διαθέτουμε στη βιβλιοθήκη μας 1.200 βιβλία, ενώ πρέπει να προσθέσουμε και τα περιοδικά, παλιές εγκυκλοπαίδειες αλλά και άλλα παλιά βιβλία που προσπαθούμε να τα εντάξουμε στον δανεισμό».

Οι γονείς δείχνουν ενδιαφέρον για να δανειστούν βιβλία για τα παιδιά τους αλλά και για τους ίδιους.
Πέρυσι είχε διανεμηθεί και ερωτηματολόγιο στους γονείς και τους μαθητές του σχολείου με το οποίο ρωτήθηκαν τι θα ήθελαν περισσότερο για τη βιβλιοθήκη. Οι απαντήσεις των περισσότερων ήταν στην κατεύθυνση πως ζητούσαν να υπάρχει περισσότερος χώρος για να αφιερώνουν και πιο πολύ χρόνο στη βιβλιοθήκη.
Τουλάχιστον κάθε εβδομάδα δανείζονται βιβλία 30-40 παιδιά. «Έχουμε ένα σταθερό αριθμό μαθητών που είναι βιβλιόφιλοι, ενώ προσπαθούμε να φέρουμε και άλλους μαθητές πιο κοντά στο βιβλίο» ανέφερε η κ. Συκιώτη.
Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου είναι δωδεκαθέσιο με 230 μαθητές εκ των οποίων οι 80 περίπου είναι αλλοδαποί.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το