Αθλητισμός

Ένας έφηβος 83 ετών… Ο Ολυμπιακός Βόλου γιόρτασε στην Άλλη Μεριά την επέτειο της ίδρυσής του

Τα 83 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου γιόρτασε ο Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Άλλης Μεριάς.
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε σύσσωμη η διοίκηση του Ερασιτέχνη με επικεφαλής τον πρόεδρο Νίκο Τσεκούρα, ο οποίος απευθυνόμενος στον κόσμο τόνισε το σπουδαίο έργο που έχει επιτελέσει ο σύλλογος στη κοινωνία του Βόλου, πάνω από οκτώ δεκαετίας, ζήτησε να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο Ολυμπιακός με την εγγραφή νέων μελών στον Ερασιτέχνη, αναφέρθηκε στους σπουδαίους αθλητές που ανέδειξε ο Ολυμπιακός, σε όλα τα τμήματα, ενώ υποστήριξε πως ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μια μεγάλη οικογένεια και θα συνεχίσει να είναι ένας μεγάλος σύλλογος στην Ελλάδα. Ευχήθηκε σε όλα τα τμήματα να έχουν ανοδική πορεία και στους αθλητές των ατομικών αθλημάτων πολλές ατομικές διακρίσεις, κάνοντας τον Ολυμπιακό ακόμη πιο μεγάλο στις συνειδήσεις των φιλάθλων.

Ο πρόεδρος Νίκος Τσεκούρας σβήνει τα κεράκια των 83 χρόνων του Ολυμπιακού

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 Νίκος Τσεκούρας τόνισε: «Είναι μία συγκινητική και ιστορική μέρα για τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο σύλλογος συμπληρώνει 83 χρόνια ζωής, αθλητικής αλλά και κοινωνικής δράσης στη κοινωνία του Βόλου. Ο Ολυμπιακός όλα αυτά τα χρόνια έχει μεγάλη διείσδυση στην κοινωνία της πόλης, έχει αναδείξει μεγάλους αθλητές και παράγοντες, ανθρώπους που εκτός από αθλητές έχουν διακριθεί και στη ζωή, έχοντας γίνει μεγάλοι επιστήμονες.

Αρκετός ήταν ο κόσμος που έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση

Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μία μεγάλη οικογένεια, η οποία ανεξάρτητα από τις διοικήσεις, θα συνεχίσει να γίνεται ακόμη μεγαλύτερη. Υπάρχει ένα καταπληκτικό αθλητικό κέντρο, το οποίο φροντίζουν ο Δημήτρης Μυλωνάς από τους γονείς, ο Γιώργος Ζάχος, ο Σταύρος Σταμπουλής, ο Γιώργος Μπατζιάκας και όλα τα υπόλοιπα παιδιά. Προσπαθούμε και εμείς να βοηθήσουμε, όσο μπορούμε, να διατηρήσουμε τον Ολυμπιακό σε υψηλό επίπεδο.

Οι Καραμίχαλος, Βαϊνάς, Θεοδωρίδης, Βαλιανάτος και Θ. Τριχιάς σε «πηγαδάκι» με τον Κυριάκο Κυριακόπουλο

Εύχομαι, οι επόμενες γενιές που θα έρθουν, να βοηθήσουν να διατηρηθεί Ολυμπιακός Βόλου σε υψηλό επίπεδο και να γίνει ακόμα καλύτερος. Να επιστρέψει η ποδοσφαιρική ομάδα στη Σούπερ Λιγκ και οι ομάδες μπάσκετ να πάνε όσο ψηλότερα μπορούν. Στα ατομικά αθλήματα οι αθλητές να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερες επιδόσεις.
Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο, ο οποίος ήρθε στην εκδήλωση και να ευχηθώ υγεία σε όλους».

Δύο πρώην πρόεδροι της ΠΑΕ, Αντ. Κλήμης και Θαν. Παπαγιάννης παραβρέθηκαν στην εκδήλωση

Σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν οι πρώην πρόεδροι της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Αντώνης Κλήμης και Θανάσης Παπαγιάννης. Ο τελευταίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Όσο υπάρχει φίλαθλος κόσμος δίπλα στον Ολυμπιακό Βόλου, ο σύλλογος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Είναι σίγουρο, 100% για μένα, ότι τα καλά χρόνια θα έρθουν πάρα πολύ γρήγορα για την ομάδα. Ειδικά η νεολαία να μη φοβάται να λέει ότι είναι ο Ολυμπιακός Βόλου». Απευθυνόμενος στους νεαρούς ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας τόνισε: «Θα πρέπει να είστε πάντα αγαπημένοι μεταξύ σας και αν θέλετε να φτάσετε ψηλά θα ακούτε μόνο τον προπονητή σας και κανέναν άλλον. Αυτός που φτάνει ψηλά είναι ταλέντο πρώτα στο μυαλό και μετά σ’ όλα τα άλλα. Καλή δύναμη, καλή επιτυχία και σας εύχομαι να φτάσατε τον Ολυμπιακό στην Α Εθνική».

Συγκίνησε με το λόγο του ο αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη Ιάσων Χατζής

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του συλλόγου, Γιώργος Καραμίχαλος, συγκίνησε με τα λόγια του λέγοντας πως «θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό που μ’ έκανε Ολυμπιακό Βόλου και αγωνίστηκα σ’ αυτή την ομάδα. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που τρεις φορές διαλύθηκε και τρεις φορές αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες της. Εύχομαι ο Ολυμπιακός να συνεχίζει να μεγαλουργεί και όλοι να είμαστε δίπλα στον σύλλογο και να τον στηρίζουμε».

Μίλησε, επίσης, ο Παρίσης Μέμος, επίτιμος πρόεδρος τους ΣΦΟΒ, ενώ από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου Ιάσων Χατζής ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει δυνατές και μεγάλες ρίζες και ότι κι αν περάσει πάντα θα υπάρχει. Θα σταθώ, ωστόσο, στο γεγονός πως σε λίγα χρόνια αυτή η ομάδα δεν θα έχει παλαίμαχους ποδοσφαιριστές. Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα. Δεν μηδενίζω την προσφορά κανενός που πέρασε από τον σύλλογο. Πρέπει η μάνα του συλλόγου, που είναι ο Ερασιτέχνης, να προσεχθεί απ’ όλη τη πόλη και απ’ όλους τους φορείς. Από αυτή την ομάδα βγήκαν σπουδαίοι αθλητές σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, κολύμβηση, που έχουν κοσμήσει τις εθνικές ομάδες. Προέχει ο Ολυμπιακός να συνεχίζει να προσπαθεί, να δημιουργεί, ενώ θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στην υποδομή. Εύχομαι πολλές και μεγάλες επιτυχίες στη μεγάλη μας ομάδα».

Στη συνέχεια το διοικητικό συμβούλιο έσβησε τα κεράκια των 83 ετών και όλοι όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση φώναξαν ρυθμικά το όνομα «Ολυμπιακός».
Το «παρών» πέρα από το διοικητικό συμβούλιο, έδωσαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του συλλόγου, Απόστολος Μαντζαφλέρης, Γιάννης Τσουκνίδας, Σταύρος Μανθογιάννης, Νίκος Ρηγούλιας, Θανάσης Τριχιάς, Ερωτόκριτος Βαλιανάτος, Γιώργος Καραμίχαλος, Δημήτρης Βαϊνάς, Γιάννης Θεοδωρίδης, από την ποδοσφαιρική ομάδα οι Στάθης Ρόκας, Φίλιππος Σκοπελίτης και Κλεβί Κόλα, οι παλιές καλοθοσφαιρίστριες του συλλόγου και νυν προπονήτριες στον Ολυμπιακό Βόλου, Ελένη Παπαθανασίου και Κατερίνα Γιαννούλη, αθλητές των τμημάτων υποδομής ποδοσφαίρου με τον προπονητή τους Σταύρο Σταμπουλή, καθώς και αρκετοί φίλοι της ομάδας.

Κεντρική φωτό: Οι παλιές δόξες του Ολυμπιακού Μανθογιάννης, Ρηγούλιας, Τσουκνίδας και Μαντζαφλέρης

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το