Τοπικά

Ένας διορίζεται, 22 φεύγουν από μονάδες υγείας της Μαγνησίας

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Συνολικά 179 γιατροί και νοσηλευτές αποχώρησαν την τελευταία διετία από τις υγειονομικές μονάδες του ΕΣΥ στη Μαγνησία, χωρίς να συνυπολογίζονται οι απώλειες του ΠΕΔΥ και του ΕΚΑΒ, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκαν μόλις 8 νέοι διορισμοί μόνιμου υγειονομικού προσωπικού. Τα στοιχεία αυτά κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λ. Γρηγοράκος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτή Μαγνησίας Μαρίνας Χρυσοβελώνη για την φθίνουσα πορεία του υγειονομικού προσωπικού στη Μαγνησία.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποδίδει μεταξύ άλλων βαριές ευθύνες στην πρώην υφυπουργό Υγείας, βουλευτή Μαγνησίας, Ζέττα Μακρή για την διαλυτική κατάσταση του τομέα Υγείας στη Μαγνησία.

Σημειώνεται οτι τα στοιχεία που κατέθεσε ο κ. Γρηγοράκος αφορούσαν μόνο το Αχιλλοπούλειο και τις υπαγόμενες σ’αυτό μονάδες υγείας. Δεν δόθηκε κανένα στοιχείο ούτε για το ΕΚΑΒ αλλά ούτε και για το ΠΕΔΥ απ’όπου, πριν λίγους μήνες, υπήρξε αποχώρηση πλήθους γιατρών μετά την διάσπαση του ΕΟΠΥΥ.

Σε δήλωσή της η Μ. Χρυσοβελώνη σημείωσε μεταξύ άλλων οτι «μετά από 2,5 χρόνια διακυβέρνησης Σαμαρά δεν μπορούμε πλέον να αγνοούμε τι έχει συμβεί στις δημόσιες μονάδες υγείας του νομού μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο ίδιος ο υπουργός στη Βουλή, για κάθε 22 γιατρούς, νοσηλευτές και άλλους κλάδους προσωπικού που αποχωρεί από μονάδες υγείας του νομού, μόνο ένας (1) νέος δημόσιος υπάλληλος προσλαμβάνεται για να τους αντικαταστήσει στη Μαγνησία! Η Μνημονιακή πολιτική της συγκυβέρνησης Σαμαρά στη Δημόσια Υγεία διαλύει τη Μαγνησία μαζί με ολόκληρη τη χώρα. Όμως ειδικά για την Μαγνησία θα πρέπει να θυμηθούμε πως μέχρι τον Ιούνιο ο νομός μας είχε την δική του υφυπουργό στο υπουργείο Υγείας και άρα είχε τη δυνατότητα παρέμβασης για να αντιστραφεί αυτή η φθίνουσα πορεία. Δυστυχώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο κ. Γρηγοράκος στη Βουλή, επιβεβαιώνονται οι ιδιαίτερα βαριές ευθύνες και της Ζέττας Μακρή για την διαλυτική κατάσταση του τομέα Υγείας της Μαγνησίας, για την οποία ακόμα και ο αρμόδιος υπουργός παραδέχθηκε ότι επλήγη ιδιαίτερα στα χρόνια του Μνημονίου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το