Τοπικά

Έναρξη μαθημάτων και σεμιναρίων από τη Λέσχη εργαζομένων και νεολαίας Bόλου

Για 8η συνεχόμενη χρονιά η Λέσχη εργαζομένων και νεολαίας Βόλου οργανώνει στo πλαίσιo των “μαθημάτων αλληλεγγύης”, σειρά σεμιναρίων και μαθημάτων. Την Πέμπτη 17 Oκτωβρίου αρχίζουν τα μαθήματα γιόγκα και παραδοσιακών χωρών (για 2η χρονιά). Το μάθημα της γιόγκα θα διεξάγεται κάθε Πέμπτη 18:00 -19:00 και το μάθημα των παραδοσιακών χορών κάθε Πέμπτη 19:30- 20:30 στο χώρο της Λέσχης, Μεταμορφώσεως 19. Το Σάββατο 02/11 θα ξεκινήσουν σεμινάρια παρασκευής σαπουνιών και καλλυντικών που θα διεξάγονται κάθε 15 μέρες. Μέσα στο φθινόπωρο θα διεξαχθούν επίσης μαθήματα- σεμινάρια photoshop (επεξεργασία εικόνας), autocad (πρόγραμμα σχεδίασης) και 3D απεικόνισης.
Η λέσχη εργαζομένων και νεολαίας ιδρύθηκε το 2012 ως σωματείο γειτονιάς με 3 βασικές κατευθύνσεις. Να συμβάλει στην αγωνιστική διεκδίκηση της εργαζόμενης πλειοψηφίας, να αποτελέσει έναν χώρο ταξικής εργατικής αλληλεγγύης και να βάλει το δικό της λιθαράκι στη διαμόρφωση ενός άλλου πολιτιστικού και ιδεολογικού προτύπου πέρα και έξω από τα εκφυλισμένα πρότυπα του καπιταλισμού.
Αποτελεί μια ζωντανή κοινωνική και κινηματική συλλογικότητα που αποφασίζει για τα πάντα σε ανοιχτές συνελεύσεις, πέρα από λογικές ειδικών και κλειστών ομάδων. Επιδιώκει εξάλλου να προωθήσει τη λογική της αυτoργάνωσης, την οργάνωση από τα κάτω, για κάθε πτυχή της κοινωνικής και πολιτικής ζωής.

Οι πολυποίκιλες δραστηριότητες της Λέσχης έχουν στόχο να δημιουργήσουν κοινότητες που θα κατακτούν όλα εκείνα που με διάφορους αποκλεισμούς μας στερούν η αστική πολιτική και οι κατευθύνσεις της. Την τέχνη, τη γνώση, της δεξιότητες, την ψυχαγωγία τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, το δικαίωμα συνολικά για μια άλλη ζωή στη βάση των δικών μας αναγκών. Αυτό το στόχο πιστεύουμε πως υπηρετούν και οι κύκλοι των μαθημάτων αλληλεγγύης που εδώ και χρόνια προσελκύουν, νεολαίους, ανέργους και εργαζόμενους.
Πέρα από τις δραστηριότητες που συναποφασίζει ο χώρος της Λέσχης είναι ανοιχτός σε κάθε συλλογικότητα, συνδικαλιστικό σχήμα, πολιτιστική ομάδα να τον αξιοποιήσει. Στο χώρο της Λέσχης λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη, γίνονται εκδηλώσεις, εκθέσεις, προβολές και βιβλιοπαρουσιάσεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το