Τοπικά

Έναρξη λειτουργίας ΚΕΠ στο Τρίκερι

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) στη Δημοτική Ενότητα Τρικερίου του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Μάλιστα, με χθεσινή απόφαση του δημάρχου Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικού τοποθετήθηκαν δυο υπάλληλοι του Δήμου στο ΚΕΠ Τρικερίου, οι οποίοι θα αναλάβουν τη διεκπεραίωση των υποθέσεων των πολιτών.

«Ήταν σαφές ότι με τη χωροταξική διασπορά των ΚΕΠ που λειτουργούν στην περιοχή, η απομακρυσμένη Τ.Κ. Τρικερίου δεν διαθέτει ΚΕΠ αναγκάζοντας τους δημότες σε μετακινήσεις 42 χιλιόμετρων εν προκειμένω να εξυπηρετηθούν με ό,τι αυτό συνεπάγεται και ουσιαστικά στερείται από υπηρεσίες του Δημοσίου» τόνισε ο κ. Μιτζικός.
Το ΚΕΠ Τρικερίου θα στεγαστεί στο κτίριο των γραφείων της Τοπικής Κοινότητας Τρικερίου. Οι απαιτούμενες εργασίες και το κόστος της υλικοτεχνικής υποδομής θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

«Κρίνουμε σημαντική τη δημιουργία Κ.Ε.Π. στην Τ.Κ. Τρικερίου, με την οποία θα βοηθήσουμε το απομακρυσμένο αυτό τμήμα του Δήμου μας να αποκτήσει πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της ιστορικής κοινότητας Τρικερίου. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κάνουμε και τα εγκαίνια του ΚΕΠ» προσέθεσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου.
Να αναφερθεί ότι στον Δήμο Νοτίου Πηλίου λειτουργούν ακόμη τέσσερα ΚΕΠ και συγκεκριμένα της Δ.Ε. Μηλεών που ιδρύθηκε το 2003 και στεγάζεται σε δημοτικό κτίριο (πρώην Νηπιαγωγείο Καλών Νερών), της Δ.Ε. Αφετών που ιδρύθηκε το 2003 και στεγάζεται σε δημοτικό κτίριο (πρώην κοινοτικό γραφείο Συκής), της Δ.Ε. Σηπιάδος που ιδρύθηκε το 2006 στο πρώην κοινοτικό γραφείο Προμυρίου και της Δ.Ε. Αργαλαστής που ιδρύθηκε το 2020 και στεγάζεται σήμερα σε δημοτικό κτίριο στην Αργαλαστή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το