Αθλητισμός

Έναν μήνα χωρίς προπονήσεις συμπληρώνει ο Ολυμπιακός Βόλου 

Μπήκαμε σήμερα στο Δεκέμβριο και οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ συνεχίζουν να βρίσκονται σε… καραντίνα, καθώς δεν επιτρέπονται ακόμη οι ομαδικές προπονήσεις και φυσικά δεν υπάρχει πρωτάθλημα.
Στον Ολυμπιακό Βόλου βιώνουν από την πλευρά τους το πρόβλημα, ωστόσο, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο από το να περιμένουν πότε η πολιτεία, μετά και την εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, θα ανάψει το «πράσινο φως» για την έναρξη της Φούτμπολ Λιγκ.
Το lockdown επηρεάζει σε αρκετούς τομείς και τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά όλοι στην ομάδα προσπαθούν να είναι έτοιμοι, όποτε αποφασιστεί η έναρξη του πρωταθλήματος.

Η απουσία αγωνιστικής δράσης δημιουργεί σημαντικά προβλήματα σε όλους τους συλλόγους. Ήδη οι ποδοσφαιριστές είχαν κουραστεί που παραμένουν ανενεργοί από τον περασμένο Μάρτιο, ενώ εδώ και ένα μήνα έχουν σταματήσει και οι ομαδικές προπονήσεις.
Όλοι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου, ως γνωστόν, έχουν πάρει ειδικό πρόγραμμα προπόνησης για να διατηρηθούν σε όσο το δυνατόν καλύτερη φυσική κατάσταση. Ωστόσο, η ατομική προπόνηση σαφώς και δεν έχει καμία σχέση με τις ομαδικές προπονήσεις, όταν μιλάμε για ποδοσφαιρικές ομάδες.
Καλώς εχόντων των πραγμάτων και κορωνοϊού επιτρέποντος, το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ δεν πρόκειται να αρχίσει πριν το νέο έτος. Η πιθανή ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος είναι το Σαββατοκύριακο 9-10 Ιανουαρίου, ενώ είναι πολύ πιθανό, η λίγκα να προχωρήσει σε αλλαγές στην προκήρυξη του πρωταθλήματος. Ακούγεται έντονα το τελευταίο διάστημα, πως μπορεί να μην διεξαχθούν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ του πρωταθλήματος, προκειμένου να ολοκληρωθεί η Φούτμπολ Λιγκ μέσα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες.
Θυμίζουμε, πως η κανονική περίοδος περιλαμβάνει 18 αγωνιστικές και το πρωτάθλημα μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα Μαΐου, αν δεν υπάρξουν πλέι οφ και πλέι άουτ. Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θ’ ανέβουν κατηγορία, ενώ οι τρεις τελευταίες θα υποβιβαστούν.

Διακοφώτης: Με το νέο έτος η Φούτμπολ Λιγκ
Τα παραπάνω, επιβεβαιώνονται από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Δωδεκανήσου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, Παναγιώτη Διακοφώτη, ο οποίος μίλησε στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΪ 100.8», τονίζοντας ότι η Φούτμπολ Λιγκ και τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα θα πάνε για το νέο έτος, ενώ αναφερόμενος στη Σούπερ Λιγκ 2 επισήμανε ότι γίνεται μια προσπάθεια να ξεκινήσει πιο άμεσα. Αναλυτικά τόνισε ο Παναγιώτης Διακοφώτης:
«Περιμένουμε τις εξελίξεις. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα γίνει. Το δικό μου πιστεύω είναι ότι η Φούτμπολ Λιγκ και τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα θα πάνε για το νέο χρόνο. Δεν υπάρχει κάτι επίσημο. Αυτό είναι καθαρά το δικό μου πιστεύω. Γίνεται μια προσπάθεια, προκειμένου να ξεκινήσει πιο άμεσα η Σούπερ Λιγκ 2 όπου υπάρχει μια πραγματική πίεση η οποία ασκείται το τελευταίο διάστημα.

Θα γίνει νέα τηλεδιάσκεψη και μια ακόμα προσπάθεια να πειστούν οι αρμόδιοι ότι θα πρέπει να ξεκινήσει και αυτό το πρωτάθλημα, γιατί διαφορετικά θα υπάρχει πρόβλημα και για τη Σούπερ Λιγκ. Από εκεί και πέρα έχουν γίνει σκέψεις και για τις δυο κατηγορίες, τη Σούπερ Λιγκ 2 και τη Φούτμπολ Λιγκ, να τροποποιηθούν οι προκηρύξεις, να καταργηθούν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ και να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα με τις αγωνιστικές της κανονικής περιόδου που έχει η κάθε κατηγορία.
Δηλαδή 22 η Σούπερ Λιγκ 2 και 18 η Φούτμπολ Λιγκ. Περιμένουμε τις εξελίξεις μέχρι το τέλος του μήνα και από εκεί και πέρα θα παρθούν οριστικές αποφάσεις για να ξέρουν και οι ομάδες».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το