Κόσμος

Ένα ζευγάρι γυαλιά είναι τέχνη;

gialia

Ο ορισμός της τέχνης «ταλαιπωρεί» ιδιαίτερα τον καλλιτεχνικό κόσμο, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που έχουν κάνει την εμφάνισή τους… αμφιλεγόμενα από πολλούς έργα.

«Τι είναι τέχνη; Και κατά πόσο μπορούν οι άνθρωποι να την αναγνωρίσουν;». Στο ερώτημα αυτό φαίνεται ότι προσπάθησαν να απαντήσει ένας 17χρονος από τις ΗΠΑ, ο οποίος επισκέφτηκε το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο και αποφάσισε να προχωρήσει σε μια πρωτότυπη φάρσα για να αντιληφθεί πώς αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι την τέχνη.
Ο έφηβος άφησε στο πάτωμα του μουσείου ένα ζευγάρι γυαλιά… Λίγη ώρα αργότερα, επισκέπτες άρχισαν να συγκεντρώνονται γύρω από το «έργο» και να το φωτογραφίζουν. «Μόλις φτάσαμε στο Μουσείο εντυπωσιαστήκαμε με έργα και πίνακες που φιλοξενούνται μέσα στο χώρο» είπε ο TJ Khayatan στο BuzzFeed, και συνέχισε: «Παρόλα αυτά, ορισμένα από τα έργα τέχνης δεν μας έκαναν εντύπωση. Είδαμε ένα λούτρινο αρκουδάκι, τυλιγμένο μέσα σε μια γκρι κουβέρτα και αναρωτηθήκαμε εάν αυτό είναι πραγματικά εντυπωσιακό για τους επισκέπτες».
Έτσι, ο 17χρονος αποφάσισε να αφήσει στο πάτωμα ένα ζευγάρι γυαλιά, για να δει τι θα συμβεί. Ο νεαρός έγραψε στο twitter για το… πείραμά του αυτό και «κέντρισε» το ενδιαφέρον των χρηστών του κοινωνικού δικτύου.
Τα συμπεράσματα δικά σας…
Πηγή: Buzzfeed

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το