Η Απτυχίωτη

Ένα υπέροχο βίντεο για τον Βόλο, την Αργώ και το Πήλιο

ΑΡΓΩ-ΒΟΛΟΣ-ARGO-VOLOS-ARGO-ARGW-07-10-15

Το χρυσόμαλλο δέρας είναι το έπαθλο του ήρωα.
Από την αρχαιότητα έως σήμερα η αργοναυτική εκστρατεία συμβολίζει την υπέρβαση των ορίων.

Τη σύνδεση λαών και πολιτισμών. Την εξερεύνηση του κόσμου.
0 μύθος των αργοναυτών άντεξε στο πέρασμα των αιώνων, γιατί η αλήθεια του ταξιδιού, η ανάγκη δηλαδή των λαών της Μεσογείου για επικοινωνία, ήταν πάντα το ίδιο επίκαιρη και το ίδιο σημαντική.

Με πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου, την τεχνογνωσία του Επιστημονικού Ινστιτούτου «Ναύδομος» την ενεργή στήριξη των υπουργείων Πολιτισμού, Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών, Εμπορικής Ναυτιλίας, Εσωτερικών και Τουριστικής Ανάπτυξης και την ευγενική χορηγία του Ομίλου Ρέστη, οι σύγχρονοι αργοναύτες ξεκινώντας από την αρχαία Ιωλκό, το σημερινό Βόλο, διασχίζουν τα νερά της Μεσογείου και της Αδριατικής.

Τηρώντας πιστά όλους τους κανόνες της πανάρχαιας ελληνικής ναυπηγικής που την καθιστούν σήμερα πόλο διεθνούς επιστημονικού και ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος, κωπηλατώντας μόνο με το φως της ημέρας, η πεντηκοντόρος Αργώ ξεκίνησε στις 14 Ιουνίου το ταξίδι της, από τον Βόλο στη Βενετία.
Ακολουθεί την αντίστροφη διαδρομή των 1200 ναυτικών μιλίων που διέγραψε σύμφωνα με το μύθο κατά την επιστροφή της, με ισοδύναμη τεχνική δυσκολία σε αποστάσεις, χρόνους και συνθήκες με το μυθικό ταξίδι.

Από την Ελλάδα στην Αλβανία, από το Μαυροβούνιο, στην Κροατία, τη Σλοβενία, ως την Ιταλία, η Αργώ σε κάθε προορισμό της μεταφέρει το μήνυμα της συνεργασίας και της κοινής πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Και αν τότε. ο μύθος συμβόλιζε την ανάγκη εξερεύνησης, σήμερα σ” ένα κόσμο χωρίς σύνορα, η σύγχρονη Αργώ υπενθυμίζει σε όλους μας την αλληλεπίδραση και την εγγύτητα των λαών μας.

Μετάφραση των κείμενων στα αγγλικά Δέσποινα Κουφιδάκη

Σκηνοθεσία και γυρίσματα Λαγδάρης Γεώργιος

Μοντάζ, post production Γεώργιος Λαγδάρης και Αθανασία Ξαφάρα

Animation Δημήτρης Μητρολιός

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το