Πολιτισμός

Ένα βιβλίο που μιλά για τις αξίες της ζωής από την Βάνα Πράνταλου – Παρουσιάζεται την ερχόμενη εβδομάδα στον Βόλο

Δεκαοκτώ μήνες μετά το συγγραφικό ντεμπούτο της με το βιβλίο «Αστερινή – Ταξίδι στον κόσμο των ψυχών», η Βάνα Πράνταλου επιστρέφει με το δεύτερο μέρος της διλογίας. «Αστερινή – Κοσμοδίνες και χρονοδρόμια» τιτλοφορείται το δεύτερο μυθιστόρημά της, το οποίο θα παρουσιάσει την ερχόμενη εβδομάδα στον Βόλο.
H Μεσσήνια συγγραφέας, η οποία όμως τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στον Βόλο, προγραμμάτισε την επίσημη «πρώτη» του νέου βιβλίου της, για την προσεχή Δευτέρα 18 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 στο καφέ «Ζώγια», όπου θα μιλήσουν η Κωνσταντία Φλέσσα και η Εύη Ράπτη (η τελευταία θα συντονίσει και την παρουσίαση).

Η Βάνα Πράνταλου μίλησε για το καινούριο μυθιστόρημά της, που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πηγή εδώ και λίγες ημέρες. «Είχε φτάσει η ώρα να λυθούν όλα τα μυστήρια και να δούμε την εξέλιξη της περιπέτειας που άρχισε στο πρώτο βιβλίο», σημείωσε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει: «Στο βιβλίο «Αστερινή – Κοσμοδίνες και χρονοδρόμια» εμφανίζεται ένα νέο ζευγάρι ηρώων, που θα κληθούν να δώσουν ένα τέλος στην ιστορία, αν και θεωρώ ότι αφήνω ένα μικρό «παράθυρο» για να επανέλθω μελλοντικά».

Η συγγραφέας, η οποία έχει σπουδάσει Γαλλική Φιλολογία, ολοκλήρωσε τις περιπέτειες της Αστερινής, όπως ονομάζεται η πρωταγωνίστρια της διλογίας, από το 2017. «Τότε χώρισα την ιστορία σε δύο μέρη. Όμως, στο τωρινό βιβλίο, επειδή είχα και την άνεση του χρόνου, έκανα ορισμένες αλλαγές, προχώρησα σε κάποιες προσθαφαιρέσεις σε σχέση με το αρχικό κείμενο, δίχως όμως να αλλάξω τον σκελετό της ιστορίας». Η κεντρική ηρωίδα ανήκει στον χώρο του φανταστικού, όμως αυτό δεν εμπόδισε τη Βάνα Πράνταλου να πραγματευτεί και άλλα ζητήματα: «Αμφότερα τα βιβλία, πέρα από την περιπέτεια, μιλούν για τις αξίες της ζωής. Υπάρχουν τόσα θέματα που μας απασχολούν. Όπως για παράδειγμα, για το πού καταλήγουν οι ψυχές των ανθρώπων, όταν το σώμα πεθαίνει ή εάν υπάρχει μόνο το Καλό και το Κακό. Μέσω των πρωταγωνιστών στα δύο βιβλία εκφράστηκαν διάφορες απόψεις που μπορεί να έχουν ορισμένοι. Βέβαια, ο κάθε αναγνώστης διαβάζοντας για την Αστερινή θα δώσει τη δική του εκδοχή για όλα αυτά τα ερωτήματα που βασανίζουν τον άνθρωπο, από την αρχή που κατάλαβε ότι υπάρχει λογική».

Στο διάστημα που μεσολάβησε από την έκδοση των δύο βιβλίων, η Βάνα Πράνταλου δεν έπαψε στιγμή να γράφει. Στο ενδιάμεσο είδε δύο διηγήματά της, «Το Αγρίμι» και «Τα χεράκια», να διακρίνονται σε ισάριθμους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και να συμπεριλαμβάνονται στους συλλογικούς τόμους με διηγήματα φαντασίας «Έπος Φαντασίας ΙΙ και ΙΙΙ» αντίστοιχα, των εκδόσεων iWrite.
Μάλιστα, η σύλληψη της ιδέας στο πρώτο διήγημα, με τον τίτλο «Το Αγρίμι» στάθηκε αφορμή για να επανέλθει με το ομότιτλο μυθιστόρημα, που θα κυκλοφορήσει δίχως σοβαρό απρόοπτο μέσα στην επόμενη χρονιά. «Και το τρίτο βιβλίο πάλι στον χώρο του φανταστικού κινείται… Μοιάζει περισσότερο με μεσαιωνικό παραμύθι, για ένα αγόρι και τον αδερφό του, που γνώρισαν το δύσκολο πρόσωπο της ζωής από πάρα πολύ μικρή ηλικία. Έχει όμως κι αυτό αρκετά μηνύματα και θα δούμε αχτίδες φωτός σε μία σκοτεινή ιστορία», κατέληξε η κ. Πράνταλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το