Τοπικά

Ένα βαγόνι στην Πλατεία Πανεπιστημίου «μυρίζει» αλληλεγγύη

SANYO DIGITAL CAMERA

Θα το συναντήσεις στην αρχή της Ερμού, στην πλατεία Πανεπιστημίου, και σίγουρα έχεις περάσει τα Χριστούγεννα και το Πάσχα δίνοντάς του περισσότερη σημασία. Το ξύλινο χρωματιστό βαγόνι με τα λουλούδια και τα χειροτεχνήματα αξίζει την προσοχή μας.
Ο παραγωγικός –εμπορικός χειροτεχνικός συνεταιρισμός ανθοκομίας και αρωματικών φυτών ατόμων με αναπηρία ( ΑμεΑ ) ’’Ηλιοτρόπια’’, πραγματοποιεί καθημερινά έκθεση φυτών αλλά και κοσμημάτων στο δικό του βαγόνι, που λειτουργεί ώρες καταστημάτων και περιμένει καθημερινά τους καταναλωτές. Ο Κωνσταντίνος Συμεωνίδης και η Αγγελική Παπαδημητρίου που συναντήσαμε, μιλώντας για την εμπειρία τους τόνισαν πως αυτό που τους αρέσει περισσότερο είναι η επαφή με τον κόσμο και η επικοινωνία με τα παιδιά κάθε φορά που πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα Α’βάθμιας στη δική τους έδρα, στα Κήπια Αγίου Γεωργίου.

SANYO DIGITAL CAMERA
«Καλούμε την τοπική κοινωνία να μας στηρίξει καθώς και τους τουρίστες που περνούν από την πόλη μας, γιατί λόγω της οικονομικής κρίσης υπάρχει πτώση των πωλήσεων, όπως σε όλα τα επαγγέλματα», μας είπαν.
Ζητούν ακόμα την τοποθέτηση μιας βρύσης, καθώς μετά τη μεταφορά του βαγονιού στην πλατεία Πανεπιστημίου (Ερμού και Μακεδονομάχων) αδυνατούν να ποτίσουν τα φυτά, πράγμα που τους δυσκολεύει. Μάλιστα ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Κλεάνθης Πραττάς τόνισε πως με τη βοήθεια του ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, τα παιδιά εντάσσονται στο κοινωνικό σύνολο, απασχολούνται, χωρίς βέβαια να λύνουν το βιοπορισμό τους πράγμα που θα ήταν το επιθυμητό.

SANYO DIGITAL CAMERA

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το