Κόσμος

Ένα tweet αξίας 1,2 εκατ. δολαρίων!

steisi

Τίποτα δεν προμήνυε ότι ένας χαλασμένος υπολογιστής και ένα φιλόδοξο project από δύο νεαρά αδέλφια θα οδηγούσαν στη δημιουργία μιας πολλά υποσχόμενης startup στον χώρο της τεχνολογίας, η οποία θα κέντριζε το επενδυτικό ενδιαφέρον επιχειρηματιών όπως οι Ρίτσαρντ Μπράνσον, Τζέρι Μέρντοκ και Άλεξ Γουέλτς.

Η Στέισι Φερέιρα είναι σήμερα μόλις 22 ετών και έγινε παγκοσμίως γνωστή ως η επιχειρηματίας που με ένα tweet συγκέντρωσε 1,2 εκατ. δολάρια για την ιδέα της με το όνομα MySocialCloud.com.

Τη συναντήσαμε στην Εβδομάδα Παγκόσμιας Επιχειρηματικότητας. Δήλωσε ενθουσιασμένη με την επιτυχία της και έτοιμη να κατακτήσει τις διεθνείς αγορές.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Η δημιουργία της εταιρείας της άρχισε από ένα αστείο. Ο υπολογιστής του αδελφού της Σκοτ είχε χαλάσει και εκείνη τον κορόιδευε, καθώς είχε χάσει όλα τα usernames και τους κωδικούς του. Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα δημιουργίας μιας online πλατφόρμας που θα μπορούσε να σώζει τέτοιου είδους πληροφορίες. Και τα δύο αδέλφια, άλλωστε, είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένα με τον χώρο της τεχνολογίας, αφού ασχολούνται με το κομμάτι του game developing.

Ωστόσο, τίποτα δεν θα είχε συμβεί εάν δεν είχε πέσει στην αντίληψη της 17χρονης τότε Στέισι ένα tweet αναρτημένο από τον σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον. Ο εκκεντρικός επιχειρηματίας καλούσε όποιον δώριζε 2.000 δολάρια για τη φιλανθρωπική δράση του στο πάρτι του στο Μαϊάμι. Η Στέισι πήρε την πρωτοβουλία να τον συναντήσει στέλνοντάς του email. Για να βρει τα χρήματα που χρειαζόταν, δανείστηκε από τον πατέρα της το ποσό των 4.000 δολαρίων, που κάλυπτε και τη συμμετοχή τους αδελφού της, με τη γραπτή δέσμευση ότι θα τα επέστρεφε σε τρεις μήνες.

Το ραντεβού τελείωσε με μια επένδυση μεγαλύτερη του ενός εκατ. ευρώ και τα δύο αδέλφια να ιδρύουν την πρώτη τους επιχείρηση. «Ξεκινήσαμε το MySocialCloud.com ως μια εργασία και, μόλις μετακομίσαμε στο Λος Άντζελες με μια ομάδα η οποία αποτελούνταν από εμένα, τον αδελφό μου και έναν φίλο μας, το πράγμα έγινε πιο σοβαρό.

Όταν καταφέραμε να λάβουμε χρηματοδότηση ύψους 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων, προχωρήσαμε στη δημιουργία της επιχείρησης». Έτσι, η Στέισι αποφασίζει να παρατήσει το πανεπιστήμιο και να δώσει το 100% της ενέργειάς της στο επιχειρείν. Προϊόντος του χρόνου, η εταιρεία μεγάλωσε και πωλήθηκε στη Reputation.com, κάτι που έκανε την 22χρονη τη νεότερη γυναίκα επιχειρηματία στον κλάδο της τεχνολογίας, με μια επιτυχημένη πώληση εταιρείας στο ενεργητικό της. «Είναι πολύ σημαντικό, για μένα, να αποτελώ πρότυπο για νέα κορίτσια με έφεση στην πληροφορική και τις νέες τεχνολογίες, αποδεικνύοντας πως δεν χρειάζεται να είσαι αγόρι για να τα καταφέρεις».

Η επόμενη επιχειρηματική κίνηση έχει ήδη γίνει με την ίδρυση της AdMoar, μιας πλατφόρμας που επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να αγοράσουν χώρο για καταχώριση διαφημίσεων σε έντυπα, στο διαδίκτυο ή στην τηλεόραση.

«Θα ήθελα να αναρριχηθώ επιχειρηματικά και η επόμενη κίνησή μου να επεκταθεί εκτός Αμερικής. Για το 2015, ο στόχος είναι τα έσοδα να αγγίξουν τουλάχιστον το ένα εκατομμύριο δολάρια» μας αναφέρει με ενθουσιασμό.

Όσο για τις ελληνικές startups, δηλώνει εντυπωσιασμένη από τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώνει το εν λόγω οικοσύστημα στη χώρα μας, χαρακτηρίζοντάς το πολύ υποστηρικτικό. Αυτός, άλλωστε, ήταν ο βασικός λόγος για τον οποίο αποφάσισε να επισκεφθεί την Ελλάδα: να δει τι πραγματικά συμβαίνει στον έξω κόσμο.

πηγή www.fortunegreece.com

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το