Ελλάδα

Ενα στενό γραφείο στη Βουλή για τον Βενιζέλο -«Τι τρύπα είναι τούτη;»

venizelos-bag-708Ο Γιώργος Παπανδρέου του πήρε το καλό γραφείο στη Βουλή -παρότι δεν είναι καν βουλευτής- και ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρέθηκε σε ένα στενό δωμάτιο, στο ισόγειο του Κοινοβουλίου, έξαλλος.

«Τι τρύπα είναι τούτη;», αναφώνησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μόλις του έδειξαν ποιο θα είναι το νέο του γραφείο. Εμφανώς εκνευρισμένος ήταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καθώς όχι μόνο δεν πήρε το γραφείο του Απόστολου Κακλαμάνη που βρίσκεται απέναντι από την είσοδο της Ολομέλειας, αλλά ένα πολύ μικρό εσωτερικό γραφείο.

Εστειλαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στο παλιό γραφείο της Ολυμπιακής   

Το γραφείο που παραχωρήθηκε στον Ευάγγελο Βενιζέλο ήταν αυτό στο οποίο παλιά στεγαζόταν η Ολυμπιακή Αεροπορία, όταν ήταν ακόμα δημόσια. Εκεί πήγαιναν οι βουλευτές προκειμένου να κόψουν εισιτήρια για τα ταξίδια τους. Στη συνέχεια, και αφότου η Ολυμπιακή ιδιωτικοποιήθηκε, το γραφείο στέγαζε λογιστικές υπηρεσίες της Βουλής.

Αυτό που προκάλεσε κυρίως την οργή του κ. Βενιζέλου είναι πως πρόκειται για έναν στενό χώρο, εσωτερικά του κτιρίου, που δεν έχει ούτε ένα παράθυρο. Χωροταξικά του κτιρίου της Βουλής, βρίσκεται στο ισόγειο, δίπλα στις τουαλέτες και προφανώς δεν έχει καμία σχέση με το γραφείο που ήθελε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Το γραφείο που ήθελε ο Βενιζέλος αλλά πήρε ο Παπανδρέου

Μήλον της Εριδος για Βενιζέλο και Παπανδρέου ήταν το γραφείο του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη. Το συγκεκριμένο γραφείο θεωρείται προνομιακό, καθώς είναι στο ισόγειο, είναι ευρύχωρο, σε απόσταση αναπνοής από την είσοδο στην Ολομέλεια και δίπλα από την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών. Επίσης, έχει τη δική του ιστορία, καθώς αποτελούσε το κοινοβουλευτικό στρατηγείο του Γεωργίου Παπανδρέου, του Ιωάννη Αλευρά και του Ανδρέα Παπανδρέου.

Νικητή στην άτυπη κόντρα έχρισε ο Απόστολος Κακλαμάνης τον Γιώργο Παπανδρέου, αφού δεχόταν να παραχωρήσει το γραφείο του μόνο στον πρώην πρωθυπουργό.

Υπενθυμίζεται πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, λόγω συγκυβέρνησης, διέθετε γραφείο κοντά σε αυτό του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Πάντως, μετά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, από το οποίο θα εκλεγεί νέος πρόεδρος του Κινήματος, ο κ. Βενιζέλος θα πρέπει να εγκαταλείψει το κτίριο της Βουλής και προφανώς να μετακομίσει μόνιμα στο πολιτικό του γραφείο στην οδό Βαλαωρίτου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το